Σοκολάτα Ντουμπάι: Από την επιτυχία στην καταστροφή

Σοκολάτα Ντουμπάι: Από την επιτυχία στην καταστροφή

Ανησυχία προκαλεί η σοκολάτα Ντουμπάι μετά από αναλύσεις που εντόπισαν επικίνδυνες ουσίες στα δείγματα. Σημαντικές ανησυχίες προκύπτουν από τις πρόσφατες εργαστηριακές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη σοκολάτα Ντουμπάι, το πιο δημοφιλές προϊόν του 2024. Όλα τα δείγματα σοκολάτας Ντουμπάι που ελέγχθηκαν κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, λόγω προσμίξεων στην παραγωγή. Ειδικότερα, οι αναλύσεις αποκάλυψαν ότι από τα οκτώ δείγματα που εξετάστηκαν, όλα περιείχαν επικίνδυνες μολυσματικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων αλλεργιογόνων, χρωστικών και τοξινών μούχλας σε μη επιτρεπτά επίπεδα.

Ο υπουργός τροφίμων και προστασίας του καταναλωτή του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης προειδοποίησε ότι η σοκολάτα Ντουμπάι δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας και ενέχει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών. Χαρακτηριστικά, πέντε συσκευασμένα προϊόντα σοκολάτας Ντουμπάι αποδείχθηκε ότι περιείχαν λίπη και χρωστικές αντί για πραγματική σοκολάτα. Αυτή η κατάσταση έχει πυροδοτήσει την πρόταση για την έναρξη πανεθνικού προγράμματος ελέγχου των εισαγόμενων σοκολατών από τρίτες χώρες και την ΕΕ.

Αν και ο αριθμός των ελεγμένων δειγμάτων είναι περιορισμένος, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Σημειώνεται ότι στα τρία δείγματα από την Τουρκία ανιχνεύθηκε μη δηλωμένο σουσάμι, το οποίο μπορεί να είναι επικίνδυνο για άτομα με αλλεργίες. Τα ευρήματα οδήγησαν τις αρχές να ελέγξουν και τα εγχώρια προϊόντα, καθώς και τις προμήθειες σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν επίσης υψηλά επίπεδα τοξινών μούχλας, με τις αφλατοξίνες να ενοχοποιούνται για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν απαγορευτεί στη Γερμανία μέχρι την ολοκλήρωση των περαιτέρω ελέγχων.

Αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα social media, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά τη σοκολάτα Ντουμπάι και να την κατηγορούν για εξαπάτηση.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play