Σολτς: Επίθεση κατά του Βανς μετά την ομιλία στο Μόναχο – Η ακροδεξιά δεν μπορεί να έχει πολιτική επιρροή

Σολτς: Επίθεση κατά του Βανς μετά την ομιλία στο Μόναχο – Η ακροδεξιά δεν μπορεί να έχει πολιτική επιρροή

Σολτς εναντίον Βανς για τη δημοκρατία και την ακροδεξιά στην Ευρώπη. Σημαντικές δηλώσεις στη Διάσκεψη του Μονάχου. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μιλώντας το Σάββατο, αντεπίθεσε στον Τζέι Ντι Βανς, υπερασπιζόμενος τη θέση του σχετικά με την ακροδεξιά και τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα αποδεχτεί επιρροές που διακυβεύουν τη δημοκρατία της. Σημαντική προειδοποίηση για την ακροδεξιά, με την Γερμανία να αποκλείει συνεργασίες με κόμματα αυτής της κατεύθυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βανς είχε επικρίνει τους Ευρωπαίους ηγέτες για την προσέγγισή τους στη δημοκρατία κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου. Ο Σολτς επεσήμανε ότι η Γερμανία είναι μια ισχυρή δημοκρατία και πρέπει να διατηρηθεί η ακροδεξιά εκτός των πολιτικών διαδικασιών. Η ακροδεξιά πρέπει να είναι εκτός πολιτικού ελέγχου και δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία μαζί της, δήλωσε ο Σολτς.

Αντίθετα, ο Βανς εξέφρασε ανησυχίες ότι η ελευθερία του λόγου υποχωρεί στην Ευρώπη, προκαλώντας την αντίδραση του Σολτς, ο οποίος τόνισε ότι η ελευθερία του λόγου πρέπει να συνάδει με τους νόμους και τη νομοθεσία της Γερμανίας, που περιορίζουν τη ρητορική μίσους. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, καθώς οι ευρωπαϊκοί ηγέτες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις νέες πολιτικές προσεγγίσεις της Ουάσινγκτον σε ζητήματα δημοκρατίας και διεθνών σχέσεων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play