Συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς και ενώσεις της περιοχής είχε το κλιμάκιο του υπουργείου Τουρισμού

Συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς και ενώσεις της περιοχής είχε το κλιμάκιο του υπουργείου Τουρισμού

Πολύωρη συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς, τουριστικούς φορείς και ενώσεις της Κέρκυρας, είχε σήμερα κλιμάκιο του υπουργείου Τουρισμού, με παρόντες τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, τον γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Λούλη και την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

 

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα και συμμετείχαν η περιφερειάρχης, βουλευτές του νομού, οι δήμαρχοι και των τριών δήμων του νησιού, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές και εκπρόσωποι των φορέων του τόπου.

 

 

«Στόχος για όλους μας είναι, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε όλη την επικράτεια, να μπορεί να γίνει οδηγός για άλλες Περιφέρειες, καθώς ο τουρισμός είναι ο πρωταγωνιστής της οικονομίας. Σύμφωνα με τους δείκτες που είδαμε στο υπουργείο, ο παραγωγικός δείκτης της οικονομίας στην περιοχή από τον τουρισμό ξεπερνά το 92%, άρα ο τουρισμός είναι τα πάντα για τα Ιόνια, άρα τα πάντα και για μας σε ό,τι αφορά τη δική μας σχέση» επεσήμανε ο υφυπουργός Τουρισμού.

 

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την «κατάρρευση» του Αχιλλείου έθιξε στη συνάντηση ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Λούλης. Παρότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναμένει την πρόταση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου στην οποία ανήκει το Αχίλλειο, για να χρηματοδοτήσει την επισκευή του, ο κ. Λούλης πρότεινε όλοι οι φορείς να εστιάσουν τις δυνάμεις και την προσοχή τους, ώστε το Αχίλλειο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Πολιτισμού. «Πρέπει να ζητηθεί από όλους και μεις θα βοηθήσουμε να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε» διαβεβαίωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου. «Από την πλευρά του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είχαμε να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως η Thomas Cook, ή όπως αυτό που συνέβη στον Κάβο – ή σε άλλες κρίσεις – έχουμε αντιδράσει άμεσα. Μπορούμε άμεσα να στείλουμε μηνύματα διορθωτικών κινήσεων, όπως και κάναμε στα γραφεία του ΕΟΤ στο Λονδίνο, αλλά έπεται και συνέχεια, γιατί δεν είναι εύκολη η διαχείριση μίας κρίσης. Η βασική μας πολιτική είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αλλά για να υπάρξει, πρέπει να υπάρξει βιώσιμη τουριστική συνείδηση. Αυτό θα επιτευχθεί και μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας της τουριστικής εκπαίδευσης. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μπορεί να γίνει ένα νέο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Από το θαλάσσιο τουρισμό μέχρι τον οποιοδήποτε εξειδικευμένο τουρισμό, με άμεση απεξάρτηση και μείωση της εξάρτησης από τα πολύ μεγάλα τουριστικά πρακτορεία – φυσικά και θα υπάρχουν, αλλά θέλουμε καλύτερη ποιότητα και όχι απαραίτητα ποσότητα. Η ποιότητα πρέπει να είναι για μας το focus στην τουριστική μας αναβάθμιση» επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Γκερέκου.

 

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της σύστασης του περιφερειακού συμβουλίου Τουρισμού, ο υφυπουργός Τουρισμού, ο γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης και η πρόεδρος του ΕΟΤ, συναντήθηκαν με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις στην Περιφέρεια αναφορικά με τον τουρισμό, ενώ το πρωί το κλιμάκιο του υπουργείου είχε επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπηρεσιακούς φορείς του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας στο Νέο Λιμάνι.

©Πηγή: amna.gr

Loading