Συνταγές από τις ΗΠΑ: Τρεις υπέροχες προτάσεις που αποτυπώνουν την αμερικανική κουζίνα

Συνταγές από τις ΗΠΑ: Τρεις υπέροχες προτάσεις που αποτυπώνουν την αμερικανική κουζίνα

Ανακαλύψτε τρεις παραδοσιακές αμερικανικές συνταγές με πλούσιες γεύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και η Φαίη Σκορδά παρουσίασαν τρεις συνταγές που αποτυπώνουν την αμερικανική κουζίνα, προσφέροντας μια γευστική αλλαγή.

### Μακαρόνια με τυρί

Υλικά:

– 500 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι

– 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

– 50 γρ. βούτυρο

– 50 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

– 500 ml γάλα

– 250 γρ. τσένταρ

– 2 κ.σ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

– 1 κ.γ. αλάτι

Μυστικό: Προσέξτε τις αναλογίες των συστατικών για να πετύχετε σωστά τη ρου (roux). Είναι σημαντικό η σάλτσα να πήξει, αλλά να παραμείνει και λίγο ρευστή, ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη κρεμώδη υφή της.

Διαδικασία: Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο και συνεχίζουμε να ετοιμάζουμε τη ρου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε δυνατά και ανεβάζουμε τη φωτιά για να πήξει η σάλτσα. Την ίδια ώρα προσθέτουμε το τυρί και τα βρασμένα ζυμαρικά μας.

### Smash burger με μπέικον και τσένταρ

Υλικά:

– 4 brioche ψωμάκια

– 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

– 8 φέτες τσένταρ

– 10 φέτες μπέικον

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 2 ντομάτες

– 4 αυγά

Για τη σος:

– 300 γρ. μαγιονέζα

– 2 κ.σ. Dijon μουστάρδα

– 50 γρ. αγγουράκι τουρσί

– 2 κ.σ. Worcestershire σάλτσα

– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Μυστικό: Το smash burger γίνεται πιο νόστιμο γιατί το μπιφτέκι ψήνεται με βούτυρο και κρεμμύδι.

Διαδικασία: Χρησιμοποιούμε δύο τηγάνια ταυτόχρονα και ξεκινάμε με το βούτυρο και τον κιμά. Πατάμε το μπιφτέκι για να αποκτήσει ωραία κρούστα και προσθέτουμε το μπέικον και το τσένταρ. Τέλος, συνδυάζουμε όλα τα υλικά στα ψωμάκια.

### Αρωματικό banana bread

Υλικά:

– 3 μπανάνες

– 3 αυγά

– 260 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

– 180 γρ. καστανή ζάχαρη

– 100 γρ. βούτυρο

– 70 γρ. καβουρδισμένα κάσιους

– 50 ml χυμό πορτοκάλι

– 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

– 1 πρέζα αλάτι

Μυστικό: Να μην επιλέξετε άγουρες μπανάνες, καθώς αυτό θα επηρεάσει την επιτυχία του banana bread.

Διαδικασία: Καραμελώνουμε τις μπανάνες σε ένα τηγάνι, αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 40 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 40 λεπτά ξεσκέπαστο στους 170 βαθμούς, για να αποκτήσει ωραία κρούστα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play