Συνταγές: Δύο ζεστές και υγιεινές βελουτέ σούπες για τον χειμώνα

Συνταγές: Δύο ζεστές και υγιεινές βελουτέ σούπες για τον χειμώνα

Ανακαλύψτε δύο εύκολες και υγιεινές βελουτέ σούπες, ιδανικές για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Ο ήλιος των τελευταίων ημερών μπορεί να μας παραπλανεί, ωστόσο, με την κατρακύλα της θερμοκρασίας, γίνεται σαφές ότι διανύουμε την καρδιά του χειμώνα. Σε αυτό το κλίμα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή Buongiorno του MEGA, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, μοιράζεται συνταγές για γευστικές και ζεστές βελουτέ σούπες, που θα μας ζεστάνουν και θα μας θρέψουν.

Η βελουτέ σούπα καρότου με τζίντζερ και πορτοκάλι απαιτεί βασικά υλικά όπως καρότα, βούτυρο, τζίντζερ και γάλα, και η παρασκευή της είναι απλή και γρήγορη.

Βελουτέ σούπα καρότου με τζίντζερ και πορτοκάλι

*Υλικά:*

– 1 κιλό καρότα

– 100 γρ. βούτυρο αγελάδας

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 50 γρ. τζίντζερ

– 400 ml γάλα

– 200 ml χυμό πορτοκάλι

– 1 κ.γ. κύμινο

– 50 γρ. καστανή ζάχαρη

– 50 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια

– αλάτι, πιπέρι

*Μυστικό:*

Η προσθήκη πατάτας στη σούπα συμβάλλει στην πυκνότητά της. Για μια πιο υγιεινή επιλογή, προτιμήστε το γάλα αντί της κρέμας γάλακτος για την κρεμώδη υφή.

*Διαδικασία:*

Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε την πατάτα και τα καρότα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμο, περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο γάλα.

Η χορτόσουπα βελουτέ με αρωματικά κρουτόν είναι μία υγιεινή επιλογή που ικανοποιεί, συνδυάζοντας ποικιλία λαχανικών και αρωματικών βοτάνων.

Χορτόσουπα βελουτέ με αρωματικά κρουτόν

*Υλικά:*

– 3 πατάτες

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 4 φρέσκα κρεμμύδια

– 3 πράσα

– 350 γρ. σπανάκι

– 1/2 ματσάκι λάπαθα

– 2 ματσάκια μυρώνια

– χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

– 150 γρ. κρουτόν

– 1 ματσάκι άνηθο

– 300 ml ζωμό λαχανικών

– 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου

– αλάτι, πιπέρι

*Μυστικό:*

Αν και μπορεί να μην είναι το πιο εντυπωσιακό πιάτο, είναι μια θρεπτική επιλογή που χορταίνει.

*Διαδικασία:*

Στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μυρώνια, τον άνηθο και τις πατάτες. Μόλις προσθέσουμε το σπανάκι και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 20 λεπτά. Τέλος, πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play