Συνταγή: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα που θα σας μεταφέρει στην Ιταλία

Συνταγή: Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα που θα σας μεταφέρει στην Ιταλία

Ανακαλύψτε την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με λίγα υλικά και εύκολη διαδικασία. Το Buongiorno εδώ και καιρό ετοίμαζε αυτή τη στιγμή και επιτέλους ήρθε η μέρα της μεγάλης αποκάλυψης. Η Φαίη Σκορδά αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό την αγαπημένη της συνταγή, όπως τη φτιάχνει στο σπίτι της. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ως βοηθός, άφησε τη σκηνή στη Φαίη Σκορδά, η οποία ετοίμασε μια παραδοσιακή καρμπονάρα με ελάχιστα υλικά. Το αποτέλεσμα θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κέρδισε και τα θετικά σχόλια του Δημήτρη Σκαρμούτσου, καταλήγοντας με το χειροκρότημα της ομάδας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

– 500 γρ σπαγγέτι Νο7

– 100 γρ τριμμένο πεκορίνο

– 5 κρόκους αυγών

– 200 γρ γκουαντσιάλε

– αλάτι

– πιπέρι

Η διαδικασία είναι απλή: σε τηγάνι βάζουμε το γκουαντσιάλε και το σιγοψήνουμε, ώστε να απελευθερώσει το λάδι του, το οποίο θα κρατήσουμε για χρήση αργότερα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ένα αυγό και δύο κρόκους, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, ενώ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σταδιακά, ρίχνουμε το κρατηθέν λάδι από το γκουαντσιάλε, ακολουθούμε με το τριμμένο πεκορίνο, δημιουργώντας μια πλούσια κρέμα. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο πιπέρι. Επίσης, προσθέτουμε λίγο νερό από το βρασμένο σπαγγέτι για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή της σάλτσας.

Αφού έχουμε βράσει τα σπαγγέτι κατά προτίμηση αλ ντέντε, τα τοποθετούμε στο τηγάνι με το γκουαντσιάλε, ανακατεύουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τη σάλτσα, εξασφαλίζοντας έτσι μια αυθεντική γεύση καρμπονάρα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play