Συνταγή αλμυρού κέικ με γραβιέρα και αλλαντικά: Μια ευχάριστη έκπληξη

Συνταγή αλμυρού κέικ με γραβιέρα και αλλαντικά: Μια ευχάριστη έκπληξη

Ανακαλύψτε τη συνταγή για ένα αλμυρό κέικ με γραβιέρα και αλλαντικά, ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή. Όταν κάποιος μας μιλάει για κέικ, το μυαλό μας πάει στο γλυκό, ειδικά σε κέικ με σοκολάτα. Ωστόσο, τι θα λέγατε για ένα αλμυρό κέικ; Μια τέτοια συνταγή αποφάσισε να κάνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο γνωστός σεφ στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά. Ήταν μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά, ιδανική τόσο για σνακ όσο και για δείπνο.

Τα βασικά υλικά είναι τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα, που εξασφαλίζουν ωραίο μείγμα. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να προσθέσει ό,τι υλικά θέλει, όπως γραβιέρα και αλλαντικά.

Η διαδικασία είναι απλή: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα και τα χτυπάμε δυνατά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά: πιπεριές, γραβιέρα και καπνιστό χοιρινό. Μετά από λίγο ανακάτεμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

Loading