Ανακαλύψτε τη συνταγή για μπουρέκια με πιπεριές, φέτα και κασέρι, ιδανικά για σνακ και συγκεντρώσεις. Για τους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας, το μπουρέκι αποτελεί μια οικεία γεύση, που συχνά συγκρίνεται με το τυροπιτάκι της νότιας Ελλάδας, όπως ανέφερε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος. Η συνταγή που μας παρουσίασε είναι απλή και συνδυάζει ό,τι έχουμε στο ψυγείο, κάνοντάς την ιδανική επιλογή για ένα απολαυστικό σνακ. Ο Σκαρμούτσος ετοίμασε τη συνταγή που του θύμισε τα παιδικά του χρόνια: μπουρέκια με πιπεριές, φέτα και κασέρι, τέλεια για μεσημεριανά γεύματα ή μαζώξεις με φίλους.
Τα υλικά:
– 1 πακέτο φύλλο κρούστας
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 1 πράσο
– 2 πιπεριές Φλωρίνης
– 2 πράσινες πιπεριές
– 4 φρέσκα κρεμμύδια
– 10 φύλλα δυόσμου
– 250 γρ φέτα
– 200 γρ κασέρι
– 1 κ.γ. μπούκοβο
– 2 κ.σ. γιαούρτι
– 2 αυγά
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό:
Το μυστικό για τη νοστιμιά των μπουρεκιών κρύβεται στο αυγό, που περνάμε με πινέλο πάνω από τα φύλλα.
Η εκτέλεση:
Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο, κόκκινη και πράσινη πιπεριά, καθώς και λίγη ρίγανη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε δύο φύλλα στη βάση και τα αλείφουμε με αυγό. Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση, κλείνουμε τα πλάγια και τυλίγουμε. Πανάρουμε το μπουρέκι με αυγό και το περνάμε από τριμμένη φρυγανιά. Σε προθερμασμένο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε το μπουρέκι μέχρι να ροδίσει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr