Ανακαλύψτε τη συνταγή για ένα νόστιμο και θρεπτικό buddha bowl με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles που θα σας εντυπωσιάσει. Άρωμα ανατολής είχε σήμερα η κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοίμασε μια ξεχωριστή συνταγή: buddha bowl με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles. Για την ιστορία: τα buddha bowls ξεκίνησαν ως ένα χορτοφαγικό πιάτο της κινεζικής, βουδιστικής κουζίνας των μοναχών. Σταδιακά, ο κόσμος άρχισε να προσθέτει πρωτεΐνη στα πιάτα και σήμερα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα εδέσματα σε πολλά εστιατόρια.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
200 γρ. noodles ρυζιού, 1 κσ. μέλι, 150 ml σόγια, 2 κσ. λευκό ξύδι, 100 γρ. φυστικοβούτυρο, 400 γρ. στήθος κοτόπουλο, 50 γρ. τζίντζερ, 2 φρέσκα κρεμμύδια, 3 κόκκινες πιπεριές τσίλι, 2 καρότα, 100 γρ. κουνουπίδι, 80 γρ. αρακά, 1 ματσάκι κόλιανδρος.
Για το σερβίρισμα: 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο, 1 αγγούρι, 1 αβοκάντο.
Το μυστικό: σύμφωνα με τον σεφ, όταν το buddha bowl είναι έτοιμο, δεν ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλλά τα τρώμε ένα ένα.
Η διαδικασία περιλαμβάνει: Σε ένα μπολ βάζουμε τα noodles ρυζιού και προσθέτουμε καυτό νερό από τον βραστήρα. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, λίγο πιπεριά τσίλι και λίγο κόλιανδρο. Έτσι, δημιουργούμε τη βάση του buddha bowl.
Στη συνέχεια, έχουμε δύο επιλογές: είτε να μαγειρέψουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν είτε να τα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα και να τα προσθέσουμε απευθείας στο μπολ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιλέξαμε τη βραστή επιλογή.
Για το dressing ανακατεύουμε σε ένα μίξερ φυστικοβούτυρο, σόγια, μέλι, λίγο ξύδι και λίγο σησαμέλαιο.
Όσον αφορά το κοτόπουλο, αφού το έχουμε βράσει, το περιχύνουμε με το dressing. Εναλλακτικά, μπορούμε να το ψήσουμε στον φούρνο με το dressing από πάνω.
Η ολοκλήρωση του buddha bowl γίνεται ως εξής: αφού τα noodles είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε ως βάση στο πιάτο και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά γύρω γύρω. Τέλος, περιχύνουμε το dressing πάνω από όλα τα υλικά.