Ανακαλύψτε την ελληνική εκδοχή του κλασικού χοτ ντογκ με σπετζοφάι και φρέσκα υλικά. Η παρακάτω συνταγή αποτελεί μια εμβληματική επιλογή street food που συνδέεται άρρηκτα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους αγώνες μπέιζμπολ. Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και μία ταινία που αφορά το αγαπημένο άθλημα των Αμερικανών, θα γνωρίζει ότι το χοτ ντογκ κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις κερκίδες. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος συνεργάζεται με τη Φαίη Σκορδά για να μας παρουσιάσει μια μοναδική ελληνική εκδοχή του κλασικού αυτού πιάτου. Αντί για λουκάνικο Φρανκφούρτης και ξινολάχανο, η συνταγή περιλαμβάνει λουκάνικα σπετζοφάι, φέτα και πιπεριές Φλωρίνης, προσφέροντας μια νέα γεύση στο χοτ ντογκ.
Υλικά:
– 4 ψωμιά Χοτ Ντογκ
– 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 150γρ. φέτα
– 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 100γρ. ανθότυρο
– 50ml ελαιόλαδο
– 1 λεμόνι (ξύσμα)
– πιπέρι
– 4 μοσχαρίσια λουκάνικα (200γρ.)
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 πιπεριές τσίλι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 30ml ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
– 400γρ. ντομάτα κονκασέ
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– 1 κ.γ. ρίγανη
– 100ml λευκό κρασί
– αλάτι
Το μυστικό:
Τα λουκάνικα σπετζοφάι καλό είναι να χαραχθούν πριν το τηγάνισμα, καθώς είναι χοντρά και χρειάζονται καλή ψήσιμο.
Διαδικασία:
Στο προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα λουκάνικα, τα οποία θα πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές κέρατο, τις πιπεριές τσίλι, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε πελτέ ντομάτας και λίγο ξύσμα λεμονιού, στη συνέχεια προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, το λευκό κρασί, το ανθότυρο, τη φέτα και ανακατεύουμε. Τέλος, παίρνουμε το ψωμί, το γεμίζουμε με το λουκάνικο, τα τσιγαρισμένα λαχανικά και λίγη μουστάρδα, ολοκληρώνοντας έτσι τη συνταγή για το χοτ ντογκ αλά ελληνικά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr