Ανακαλύψτε την τεχνική για νόστιμα αραντσίνι με μανιτάρια και μοτσαρέλα, ιδανική για ερασιτέχνες της κουζίνας. Όποιος ασχολείται έστω και λίγο με την κουζίνα, γνωρίζει ότι το ριζότο δεν είναι εύκολο. Άρα, το να κάνεις αραντσίνι είναι ένα κλικ πιο δύσκολο. Ωστόσο αξίζει τον κόπο. Για αυτό, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας παρουσίασε μια συνταγή, που αν την ακολουθήσεις, τότε μπορείς να ξεπεράσεις με επιτυχία τα όριά σου. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Βuongiorno με τη Φαίη Σκορδά και είχε ιταλικά κέφια. Έτσι παρουσίασε μια συνταγή για αραντσίνι με μανιτάρια, ντομάτα και μοτσαρέλα. Είναι μπελαλίδικη συνταγή, θέλει προσοχή και λίγη τέχνη στο ριζότο, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι γευστικότατο.
Τα υλικά είναι:
– 300 γρ. ρύζι arborio
– 10 μανιτάρια champignon λευκά
– 100 γρ. αρακά
– 1 καρότο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 50 ml ελαιόλαδο
– 100 ml λευκό κρασί
– 750 ml ζωμό λαχανικών
– 150 γρ. μοτσαρέλα
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό είναι ένα: ανακατεύουμε συνεχώς.
Η διαδικασία περιλαμβάνει:
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το λευκό κρεμμύδι, θωρακίζοντας το ρύζι. Αμέσως μετά σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον αρακά, τα μανιτάρια, το καρότο, τον μαϊντανό και λίγη ντομάτα, για να ολοκληρώσουμε με τον ζωμό. Ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτοντας ζωμό έως ότου ετοιμαστεί το ριζότο. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, το κρυώνουμε, το κάνουμε μικρές μπαλίτσες και το πανάρουμε με φρυγανιά. Τέλος, το τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει μια ωραία κρούστα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr