Ανακαλύψτε τη συνταγή για εύκολες και γευστικές κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο, ιδανικές για μεσημεριανές λιγούρες. Μετά από μια ημέρα απουσίας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέστρεψε στην κουζίνα του Buongiorno με διάθεση για ένα πιάτο αέρινο και φινετσάτο, που αντλεί έμπνευση από την γαλλική κουζίνα. Ο γνωστός σεφ ετοίμασε μια απλή και γρήγορη συνταγή για κρέπες γεμιστές με μανιτάρια και κοτόπουλο στο φούρνο, προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε τις μαγειρικές του ικανότητες.
Το πιάτο είναι ιδανικό για τις μεσημεριανές λιγούρες που θέλουμε να ικανοποιήσουμε γρήγορα και νόστιμα.
Η προετοιμασία απαιτεί λίγη προσοχή και μεράκι για να πετύχει. Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν 300 γρ. μείγμα για κρέπες, 450 γρ. νερό, βούτυρο για το τηγάνι, 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, 200 γρ. λευκά μανιτάρια, 2 φρέσκα κρεμμύδια, 100 ml κρέμα γάλακτος, 100 γρ. καλαμπόκι, 1.2 ματσάκι κόλιανδρο, 1 κ.γ. τσίλι, 100 γρ. βούτυρο, 250 γρ. τριμμένο τσένταρ, αλάτι και πιπέρι.
Ο κανόνας για τις κρέπες είναι να τηγανίζονται σε χαμηλή φωτιά, διατηρώντας την γαλλική τους φινετσάτη υφή.
Η διαδικασία αρχίζει με την ανάμειξη του μείγματος για κρέπες με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα. Παράλληλα, σε άλλο τηγάνι μαγειρεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο, το καλαμπόκι και το κρεμμύδι για τη γέμιση. Όταν όλα είναι έτοιμα, τοποθετούμε τη γέμιση στις κρέπες, τις τυλίγουμε σε ρολό και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Στο τέλος, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr