Ανακαλύψτε τη συναρπαστική συνταγή της μακαρονάδας τσουχτής, ένα παραδοσιακό πιάτο από τη Μάνη με πλούσια γεύση. Όσοι επισκέπτονται συχνά τη Μάνη γνώριζουν τη συνταγή της μακαρονάδας τσουχτής και την έχουν τιμήσει πολλές φορές. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προσφέρει στους υπόλοιπους την ευκαιρία να την μάθουν και να την ετοιμάσουν οι ίδιοι.
Ο γνωστός σεφ, στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά, παρουσίασε ένα από τα πιο κλασικά μανιάτικα πιάτα: την μακαρονάδα τσουχτή. Μαγειρεύεται με λιτά υλικά, όμως το να πετύχει δεν είναι πάντα εύκολο. Απαιτεί προσοχή στα βήματα, και αν γίνει σωστά, η γεύση θα σας αποζημιώσει.
### Υλικά
– 500 γρ. μακαρόνια Νο5
– 400 γρ. ξερή μυζήθρα
– 100 ml ελαιόλαδο
– 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο
– 6 αυγά
– 1 κγ. μπούκοβο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
### Το μυστικό
Το μυστικό είναι στη σωστή επεξεργασία της ξερής μυζήθρας, που πρέπει να τραγανίσει χωρίς να καεί.
### Διαδικασία
Ξεκινάμε θερμαίνοντας ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο. Ρίχνουμε τη ξερή μυζήθρα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να γίνει ξανθιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παράλληλα, τηγανίζουμε ένα αυγό σε ξεχωριστό τηγάνι.