Ανακαλύψτε τη συνταγή του μοσχαριού με λεμόνι και ρύζι που φέρνει επανάσταση στη μαγειρική σας.
Μπορεί οι περισσότερες σημερινές εκπομπές μαγειρικής να απορρίπτουν πολλά old school πιάτα, ωστόσο υπάρχουν κάποια που θα θυμίζουν για πάντα τη μαμά και, φυσικά, τη δεκαετία του 90. Όπως η συνταγή που ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Ο γνωστός σεφ, χωρίς να γεμίσει το πλατό της εκπομπής του MEGA Buongiorno με σεμεδάκια, δημιούργησε μια συνταγή που όπως παραδέχθηκε μπορεί να μοιάζει υπερβολική αλλά έτσι την έκανε η μητέρα μου: Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι (και λίγες πατάτες). Υπερβολή, καθώς από την ώρα που έχει πατάτες μέσα, ίσως και να μην είναι απαραίτητο το ρύζι. Ωστόσο, και μόνο που βλέπεις το πιάτο, σου θυμίζει μεσημέρια Κυριακής στο τραπέζι με τους γονείς σου.
Το μυστικό: Προτού αρχίσουμε το ψήσιμο του κρέατος, το θωρακίζουμε στην κατσαρόλα για να μην έχουμε απώλεια υγρασίας.
Δένουμε με ένα σπάγγο το κομμάτι από μοσχάρι νουά για να μην ανοίξει. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο και καρότο. Το τοποθετούμε το κρέας πάνω στο μαξιλαράκι λαχανικών και το θωρακίζουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφού το θωρακίσουμε ρίχνουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τις πατάτες, τον ζωμό, το θυμάρι και κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι. Το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για κάτι περισσότερο από μια ώρα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, βράζουμε λίγο ρύζι μέσα στο ζωμό για να ολοκληρώσουμε το πιάτο.