Συνταγή για pancakes με αυγά, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου

Συνταγή για pancakes με αυγά, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου

Ανακαλύψτε την εύκολη συνταγή για pancakes που συνδυάζει αυγά, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου για ένα τέλειο brunch. Η αποχή από τις μέρες νηστείας συνεχίζεται, με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να προτείνει κλασικά πιάτα για brunch. Αυτή η συνταγή που παρουσίασε στο Buongiorno, είναι κάτι που πολλοί έχουμε δοκιμάσει κατά τις διακοπές μας στο εξωτερικό, αλλά σπάνια έχουμε προσπαθήσει να την ετοιμάσουμε στο σπίτι. Ο διάσημος σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA, συνοδευόμενος από τη Φαίη Σκορδά, για να δημιουργήσει ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο, ιδανικό για ένα κυριακάτικο σπιτικό brunch: pancakes με αυγά, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου.

Η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί μόνο μερικά υλικά.

Τα υλικά

– 300 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

– 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

– 25 γρ. μπέικιν πάουντερ

– 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

– 450 ml γάλα

– 70 γρ. βούτυρο

– 2 βανίλιες (σκόνη)

– 1 αυγό

– 1 κ.γ. αλάτι

– 6 φέτες μπέικον

– 3 τηγανητά αυγά

– 100 ml σιρόπι σφενδάμου

Η σημείωση

Το μείγμα για pancakes πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυθημερόν, καθώς αν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο θα σκληρύνει και θα χάσει την απαλότητά του.

Η διαδικασία

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και αφήνουμε να ψηθεί. Όταν εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για τρία λεπτά από τη μία πλευρά και άλλες τρεις από την άλλη. Την ίδια στιγμή, τηγανίζουμε τα αυγά και το μπέικον. Αφού όλα είναι έτοιμα, τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο και καλή μας όρεξη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play