Ανακαλύψτε την εύκολη και παραδοσιακή συνταγή γαλατόπιτας για ένα γλυκό Σαββατοκύριακο. Αν υπάρχει κάτι που προσθέτει μαγεία στο Σαββατοκύριακο, αυτό είναι η δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα γλυκό στο σπίτι. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει φ prepared a traditional, delicious and aromatic recipe that promises to fill your weekend with delightful flavors. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρουσίασε μια απλή συνταγή για παραδοσιακή γαλατόπιτα, που αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών.
Το μυστικό του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι το μείγμα ζάχαρη-κανέλα πάνω στην κρέμα, που με το ψήσιμο δημιουργεί μια υπέροχη κρούστα. Τα υλικά περιλαμβάνουν φύλλο κρούστας, γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, αυγά και βούτυρο, με την προσθήκη κανέλας για γεύση.
Η μαγκιά στη συγκεκριμένη συνταγή είναι η ζάχαρη και η κανέλα που έχει πασπαλίσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πάνω από τη γαλατόπιτα κι έχει καραμελώσει.
Για να προετοιμάσετε την γαλατόπιτα, ξεκινάτε ζεσταίνοντας το γάλα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και το ψιλό σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει και να σχηματίσει κρέμα. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε το φύλλο κρούστας σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε τη μισή κρέμα, καλύπτοντάς την με ένα δεύτερο φύλλο. Αφού συμπληρώσετε με την υπόλοιπη κρέμα, διπλώνετε τα φύλλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα πριν το ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία ώρα.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να συνδυάσουν την παράδοση με τη γεύση, δημιουργώντας ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr