Συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο με κοτόπουλο και τυρί

Συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο με κοτόπουλο και τυρί

Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο με κοτόπουλο και τυρί που ενθουσιάζει! Η συνταγή για ριγκατόνι στο φούρνο ανασύρει αναμνήσεις από οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής και τις αγαπημένες μας μητέρες. Στους περισσότερους από εμάς, η προτίμηση για ζυμαρικά είναι συχνά προς τα γρήγορα σπαγγέτι. Ωστόσο, η προετοιμασία αυτής της συνταγής είναι πιο προσιτή από ό,τι φαίνεται.

Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno αποκάλυψε όλα τα μυστικά του μαγειρέματος ριγκατόνι στο φούρνο. Η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά μια καλή οργάνωση και όρεξη για μαγείρεμα είναι επιτακτική.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, 350 γρ. στήθος κοτόπουλο, 350 γρ. τριμμένο τυρί Kerrygold Regato Classic, 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κολοκύθια, 50 γρ. βούτυρο, καθώς και θυμάρι, τσίλι, αλάτι και πιπέρι.

Μην ξεχνάτε ότι, όπως εξήγησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, το ψήσιμο εξαρτάται από τον φούρνο, οπότε καλό είναι να ελέγχετε το φαγητό πριν το βγάλετε από τον φούρνο. Το μυστικό για την επιτυχία της συνταγής είναι η αφθονία τυριού, και δεν πρέπει να το φοβηθείτε.

Η διαδικασία ξεκινά με το σοτάρισμα του κοτόπουλου σε καλά θερμαινόμενο τηγάνι με λάδι. Προσθέτετε θυμάρι και κολοκύθι κομμένα σε μικρά κομμάτια, και στη συνέχεια σβήνετε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την πρώτη δόση τυριού. Μετά, ρίχνετε τα βρασμένα ριγκατόνι στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά πριν τα μεταφέρετε σε ένα ταψί, καλύπτοντάς τα με τριμμένο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Loading