Ανακαλύψτε την τέχνη του μαγειρέματος με συκώτι γάλακτος και γλυκοπατάτα σε μια απλή συνταγή. Είναι μια από τις πιο παρεξηγημένες πρώτες ύλες, με πολλούς να μην την επιλέγουν. Η σωστή πρώτη ύλη: το συκώτι γάλακτος, μπορεί να είναι το πιο ακριβό, αλλά παράλληλα είναι και το πιο καλό. Όταν έχουν ολοκληρωθεί και οι δύο παρασκευές, βάζουμε τον πουρέ στη βάση του πιάτου και προσθέτουμε το συκώτι από πάνω.
Η διαδικασία της συνταγής δεν είναι δύσκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο, απαιτεί όμως προσοχή στην επιλογή του συκωτιού που θα χρησιμοποιηθεί.
Τα υλικά
– 800 γρ. συκώτι γάλακτος
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 150 ml νερό
– 100 ml ελαιόλαδο
– Χυμός από 1 λεμόνι
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 1 κ.σ. μέλι
– 2 κ.σ. ρίγανη
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ:
– 800 γρ. γλυκοπατάτες
– 1 καρότο
– 1 κρεμμύδι
– 60 γρ. βούτυρο
– 150 ml κρέμα γάλακτος
– Αλάτι και πιπέρι
Η διαδικασία
Για τον πουρέ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε γάλα, το καρότο, τη γλυκοπατάτα και το βούτυρο. Αφήνουμε να βράσουν ώστε να μαλακώσουν τα υλικά και τα σπάμε με ένα πιρούνι όταν είναι έτοιμα.
Στο τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το συκώτι για να το θωρακίσουμε, ενώ σοτάρουμε μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη και μαϊντανό. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το μέλι, ανακατεύουμε καλά.
Προτού ολοκληρωθεί η παρασκευή του πουρέ γλυκοπατάτας, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας στο τηγάνι ώστε να φτιάξουμε μια ωραία σάλτσα. Όταν όλες οι διαδικασίες είναι ολοκληρωμένες, σερβίρουμε τον πουρέ ως βάση του πιάτου και αποθέτουμε το συκώτι από πάνω.