Ανακαλύψτε τη συνταγή για τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα, ιδανική για γιορτινά τραπέζια και καθημερινά γεύματα. Ανατροπές σημειώθηκαν στην εκπομπή Buongiorno, με την απουσία του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Ωστόσο, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αναλαμβάνει δράση, παρουσιάζοντας μια νόστιμη συνταγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως σνακ όσο και ως κυρίως πιάτο. Η μαγείρισσα εισήλθε στην κουζίνα του MEGA με τη Φαίη Σκορδά, δημιουργώντας μια λαχταριστή τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα. Παρά την τρέχουσα περίοδο νηστείας, το Πάσχα πλησιάζει και φέρνει μαζί του γιορτινά τραπέζια, κάνοντάς την συνταγή αυτή ιδανική για τις εορταστικές περιστάσεις. Αν περισσέψει κάτι, μπορείτε να την απολαύσετε και το επόμενο πρωί με τον καφέ σας.
### Τα υλικά
– 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
– 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
– 200 γρ. τρίμματα φέτας
– 150 γρ. φέτες τυρί της επιλογής σας
– 150 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
– 4 μεγάλα αυγά
– 200 γρ. γιαούρτι
– 1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
### Το μυστικό
Ενώ ο τίτλος αναφέρει τάρτα ζαμπονοτυρόπιτα, αυτή η συνταγή είναι ευέλικτη και μπορεί να δημιουργηθεί με ό,τι αλλαντικό έχετε στο ψυγείο.
### Η διαδικασία
Αρχίζουμε ανοίγοντας ένα φύλλο κρούστας πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια, προσθέτοντας ελάχιστο λάδι. Τσαλακώνουμε το φύλλο για να σχηματίσουμε μια βάση σαν λουλούδι στο ταψάκι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φέτα μέσα πριν τυλίξουμε το φύλλο. Αφού γεμίσουμε το ταψί, προσθέτουμε κομμάτια τυριού και αλλαντικού. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και λίγο λάδι, προσθέτοντας και λίγη σόδα αναψυκτικό για να κάνουμε το φύλλο πιο αφράτο. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr