Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για την τούρτα charlotte με γεύση αρμενοβίλ που θα σας ταξιδέψει σε καλοκαιρινές γεύσεις. Η γαστρονομία δεν περιορίζεται μόνο στις γιορτές ή σε οικογενειακά τραπέζια. Όταν πρόκειται για γλυκά, η επιθυμία μας παραμένει ακαταμάχητη. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από την συνταγή που προτείνει ο Χρήστος Βέργαδος. Στην απουσία του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην εκπομπή MEGA Buongiorno, ο γνωστός pastry chef συνεργάστηκε με τη Φαίη Σκορδά για να δημιουργήσει μια τούρτα charlotte αρμενοβίλ, η οποία σίγουρα θα γλυκάνει τις στιγμές μας.
Η διαφορά της συγκεκριμένης συνταγής από τις κλασικές charlotte είναι το παγωτό αρμενοβίλ που περιέχει, το οποίο προσθέτει μία μοναδική γεύση και υφή.
Τα υλικά για το αρμενοβίλ περιλαμβάνουν:
– 10 τεμάχια μπεζέδες
– 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
– 200 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
– 200 γρ. ζωική κρέμα γάλακτος
– 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
– 70 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Τα υλικά για την charlotte:
– 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
– 30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
– 5 τεμάχια μπεζέδες
Το μυστικό της συνταγής είναι η χρήση της φυτικής κρέμας γάλακτος, η οποία προσφέρει μια αφράτη και ελαφριά υφή στο παγωτό.
Η διαδικασία παρασκευής του παγωτού αρμενοβίλ περιλαμβάνει τα εξής βήματα:
1. Χτυπάμε τη ζωική κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τη φυτική σε άλλο.
2. Μόλις οι κρέμες είναι έτοιμες, τις συνδυάζουμε και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
3. Θραύουμε τους μπεζέδες και τους προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Για την παρασκευή της charlotte:
1. Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ σε τσέρκι, δημιουργώντας τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας.
2. Ρίχνουμε τη γέμιση του παγωτού στο εσωτερικό και θραύουμε 2-3 μπεζέδες από πάνω για τραγανότητα.
3. Τοποθετούμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και η τούρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr