Συνταγή για ζεστή σούπα με ψητή γλυκοπατάτα, κολοκύθα και τζίντζερ

Συνταγή για ζεστή σούπα με ψητή γλυκοπατάτα, κολοκύθα και τζίντζερ

Ανακαλύψτε μια νόστιμη συνταγή σούπας με γλυκοπατάτα, κολοκύθα και τζίντζερ, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η έλευση του χειμώνα φέρνει μαζί της την ανάγκη για ζεστά και θρεπτικά πιάτα. Σε αυτήν τη διάθεση, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος προσφέρει μια ενδιαφέρουσα επιλογή: μία σούπα με ψητή γλυκοπατάτα, κολοκύθα και τζίντζερ, η οποία συνδυάζει αρώματα και γεύσεις που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους . Η διαδικασία προετοιμασίας, αν και απαιτεί λίγη υπομονή, είναι απλή και οδηγεί σε ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Τα κυριότερα υλικά περιλαμβάνουν:

– 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα

– 300 γρ γλυκοπατάτες

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 100 γρ τζίντζερ

– 100 ml χυμό πορτοκάλι

– 1 πράσο

– 1 κγ μοσχοκάρυδο

– 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

– 1 κσ θυμάρι

– 50 ml ελαιόλαδο

– αλάτι και πιπέρι

Το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής έγκειται στον φούρνο, ο οποίος δίνει στα υλικά μια μοναδική καπνιστή γεύση, καθώς και την ευκαιρία να αποδεσμευτούν τα αρώματά τους . Αυτή η διαδικασία βοηθά στην εξάλειψη της υγρασίας και ενισχύει την γεύση της σούπας.

Η διαδικασία ξεκινά με την τοποθέτηση όλων των υλικών σε ένα ταψί, τα οποία περιλαμβάνουν τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα, το πράσο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Αφού προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο και χυμό πορτοκάλι, ψήνετε το μείγμα στον φούρνο για περίπου μία ώρα στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου και το ζεσταίνετε για λίγη ώρα πριν το αλέσετε. Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι ή κρέμα τυρί για επιπλέον δροσιά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play