Συνταγή ισπανικής ομελέτας: Ένα ταξίδι στη γαστρονομία της Ιβηρικής

Συνταγή ισπανικής ομελέτας: Ένα ταξίδι στη γαστρονομία της Ιβηρικής

Ανακαλύψτε την παραδοσιακή ισπανική ομελέτα με μια συνταγή που φέρνει μνήμες από την Ιβηρική χερσόνησο. Η ισπανική ομελέτα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή που μπορεί να μας ταξιδέψει νοερά στην Ιβηρική χερσόνησο. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην εκπομπή του MEGA Buongiorno παρέα με τη Φαίη Σκορδά, μας παρουσίασε αυτή τη συνταγή που αποτελεί ορισμό της γευστικής απλότητας και της χαλαρότητας. Στην Ισπανία, η ομελέτα είναι ένα δημοφιλές σνακ που σερβίρεται στα τάπας μπαρ, συνήθως γύρω στις 12 με 1 το μεσημέρι, συνοδευόμενο από μπύρες.

Τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή της περιλαμβάνουν:

– 6 αυγά

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 3 πατάτες

– 100 ml ελαιόλαδο

– 100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη

– Αλάτι

– Πιπέρι

Ένα από τα μυστικά για την επιτυχία της είναι ότι οι πατάτες πρέπει να κοπούν πολύ λεπτές, σχεδόν σαν χαρτί, ώστε να ποσαριστούν σωστά. Η διαδικασία ξεκινάει με την προσθήκη ελαιολάδου σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, όπου τοποθετούνται οι πατάτες για να βράσουν, ακολουθούμενες από το κρεμμύδι, το οποίο περιμένουμε να καραμελώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι αφού αφαιρέσουμε το λάδι. Η τελική κίνηση είναι να καπακώσουμε το τηγάνι και να το αφήσουμε σε μεσαία φωτιά για 20 λεπτά, προκειμένου να αποκτήσει την ιδανική υφή.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play