Ανακαλύψτε μια εύκολη και γευστική συνταγή καρυδόπιτας με ταχίνι, ιδανική για το πασχαλινό τραπέζι. Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει φτάσει και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις του Πάσχα πλησιάζουν. Αν και τα κυρίως πιάτα της ημέρας είναι γενικά γνωστά, στα γλυκά έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο γνωστός σεφ, προσφέρει μια μοναδική συνταγή στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, προτείνοντας μια καρυδόπιτα με ταχίνι.
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη στην εκτέλεση και εξαιρετικά γευστική, κάνοντάς την ιδανική για τα πασχαλινά τραπέζια. Μην ανησυχείτε, η προσθήκη του ταχινιού στο παραδοσιακό μείγμα της καρυδόπιτας είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια.
### Υλικά
– 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
– 300 γρ. ταχίνι με μέλι
– 300 γρ. χυμό πορτοκάλι
– 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 250 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
– ελαιόλαδο
– 1 πρέζα αλάτι
#### Για το σιρόπι:
– 500 γρ. νερό
– 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 200 γρ. ταχίνι με μέλι
### Διαδικασία
Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τα ψιλοκομμένα καρύδια και τη ζάχαρη με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το μείγμα και έπειτα ρίχνουμε το ταχίνι, ανακατεύοντας με το χέρι.
Απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, καλύπτοντάς το στην αρχή και αποκαλύπτοντάς το μόνο στα τελευταία 10 λεπτά.
Η προετοιμασία του σιροπιού είναι εξίσου απλή: βράζουμε νερό, ζάχαρη, ταχίνι με μέλι και λίγο κανέλα. Είναι σημαντικό να περιμένουμε να κρυώσουν και οι δύο, τόσο η καρυδόπιτα όσο και το σιρόπι, πριν περιχύσουμε το σιρόπι στο γλυκό, ώστε να μην μουλιάσει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr