Ανακαλύψτε την κλασική συνταγή πάβλοβα που θα εντυπωσιάσει τα εορταστικά σας τραπέζια. Στην κουζίνα του Βuongiorno, η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται από μια ανατροπή, καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απουσιάζει. Παρ’ όλα αυτά, η συνταγή της ημέρας παραμένει ζωντανή, καθώς ο Βασίλης Καλλίδης ανέλαβε τα ηνία και μας έφερε τη μαγεία των Χριστουγέννων λίγο νωρίτερα. Ο διάσημος σεφ, με τη συνδρομή της Φαίης Σκορδά, παρουσίασε μια συνταγή που έχει κερδίσει τις καρδιές των οικογενειακών γευμάτων, την πάβλοβα.
Η πάβλοβα είναι ιδανική για εορταστικά οικογενειακά τραπέζια και εντυπωσιάζει με την ελαφριά γεύση της.
Τα υλικά:
– 5 ασπράδια αυγών
– 400 γρ. ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 2 κ.σ. κορν φλάουρ
– 2 φλ. κρέμα γάλακτος
– 2 φλ. φράουλες
– 2 φλ. κόκκινα φρούτα του δάσους
– 1/2 φλ. ζάχαρη
– Χυμός από μισό λεμόνι
Το μυστικό για την τέλεια μαρέγκα είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες ή ξύσμα λάιμ κατά την παρασκευή της.
Η διαδικασία:
Για τη μαρέγκα:
Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Η μαρέγκα θα είναι έτοιμη μέσα σε ένα λεπτό.
Σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε λίγο κορν φλάουρ πάνω στο χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε τη μαρέγκα. Ψήνουμε στο φούρνο για δύομιση έως τρεις ώρες στους 95-100 βαθμούς, πάντα στον αέρα, και την αφήνουμε να κρυώσει όλη τη νύχτα.
Για την ολοκλήρωση της πάβλοβα:
Αφού η μαρέγκα έχει κρυώσει, την ανοίγουμε λίγο στο κέντρο και προσθέτουμε σαντιγί. Δημιουργούμε μια λακουβίτσα στη σαντιγί και προσθέτουμε τα φρούτα: τα βατόμουρα, τις φράουλες και τα κόκκινα βατόμουρα.
Για τη σος:
Σε ένα πολυμιξεράκι, βάζουμε κόκκινα βατόμουρα, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν το επιθυμούμε, και ρίχνουμε λίγο λάιμ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και περιχύνουμε τη σος στην έτοιμη πάβλοβα.
Μια τελευταία σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα από πάνω για μια ακόμα πιο γλυκιά αίσθηση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr