Συνταγή: Κλασική πάβλοβα για τις γιορτές

Συνταγή: Κλασική πάβλοβα για τις γιορτές

Ανακαλύψτε μια κλασική συνταγή πάβλοβα για τα γιορτινά σας τραπέζια, ιδανική για οικογενειακές συγκεντρώσεις. Ανατρεπτική ημέρα στην κουζίνα του Buongiorno, καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απουσίαζε, όμως ο Βασίλης Καλλίδης πήρε το πόστο και παρουσίασε τη συνταγή της ημέρας, φέρνοντας τα Χριστούγεννα λίγο νωρίτερα. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή που είναι πολύ δημοφιλής στα εορταστικά οικογενειακά τραπέζια: πάβλοβα.

### Τα υλικά

– 5 ασπράδια αυγών

– 400 γρ. ζάχαρη

– 2 βανίλιες

– 2 κ.σ. κορν φλάουρ

– 2 φλ. κρέμα γάλακτος

– 2 φλ. φράουλες

– 2 φλ. κόκκινα φρούτα του δάσους

– 1/2 φλ. ζάχαρη

– χυμός από μισό λεμόνι

### Το μυστικό

Ένα χρήσιμο μυστικό για να αποφύγουμε τη μυρωδιά αυγού στη μαρέγκα είναι να προσθέσουμε λίγες σταγόνες ή ξύσμα λάιμ κατά την προετοιμασία. Αυτό θα βοηθήσει να αποκτήσει πιο ευχάριστη γεύση και άρωμα.

### Η διαδικασία

Για τη μαρέγκα:

1. Στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Σε περίπου ένα λεπτό η μαρέγκα είναι έτοιμη.

2. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο κορν φλάουρ στο χαρτί ψησίματος και μεταφέρουμε τη μαρέγκα.

3. Ψήνουμε στον φούρνο στους 95-100 βαθμούς για δύομισι με τρεις ώρες, πάντα με αέρα. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει για μια νύχτα.

Ολοκληρώνοντας την πάβλοβα:

1. Σπάμε ελαφρώς τη μαρέγκα στο κέντρο και προσθέτουμε σαντιγί.

2. Δημιουργούμε μια λακουβίτσα στην κεντρική περιοχή της σαντιγί και προσθέτουμε τα σκουρόχρωμα βατόμουρα, τις φράουλες και τα κόκκινα βατόμουρα.

### Για τη σος:

Σε ένα πολυμιξεράκι, βάζουμε κόκκινα βατόμουρα, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, αν επιθυμούμε, και λίγο λάιμ. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε τη σος. Στο τέλος, περιχύνουμε τη σος πάνω στην πάβλοβα και είναι έτοιμη.

Σημείωση: Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να προσθέσουμε σοκολάτα από πάνω.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play