Συνταγή: Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας

Συνταγή: Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας

Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή κοτόπουλου παρμεζάνας με πουρέ πατάτας. Η συνταγή του κοτόπουλου παρμεζάνας ενσωματώνει ιταλικές παραδόσεις, ωστόσο έχει κερδίσει τη φήμη της και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στην παρασκευή της, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Ο διάσημος σεφ, στο πλαίσιο της εκπομπής MEGA Buongiorno, παρουσίασε αυτή την ενδιαφέρουσα συνταγή, που βασίζεται στην κλασική ιταλική κοτολέτα, προσθέτοντας στοιχεία όπως ντομάτα και παρμεζάνα. Η συνταγή είναι νόστιμη, εύκολη και ιδανική για οικογενειακά γεύματα.

Τα υλικά:

*Για το κοτόπουλο:*

– 500 γρ στήθος κοτόπουλο

– 100 γρ φρυγανιά

– 50 γρ παρμεζάνα

– 3 αυγά

– 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.

*Για τη σάλτσα:*

– 400 γρ ντομάτες κονκασέ

– 1/2 ματσάκι βασιλικός

– 50 γρ παρμεζάνα

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 1 κγ μέλι

– 50 ml ελαιόλαδο

Το μυστικό:

Η διαδικασία πανάρισματος του κοτόπουλου είναι παρόμοια με αυτήν του σνίτσελ, αλλά δεν χτυπάμε το κρέας ώστε να παραμείνει τρυφερό.

Η διαδικασία:

1. Πάρτε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλου και πανάρετέ τα: πρώτα σε αλεύρι, μετά σε αυγό και τέλος σε τριμμένη φρυγανιά.

2. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε προθερμασμένο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για να ψηθούν εσωτερικά.

3. Ενώ τηγανίζετε το κοτόπουλο, ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα μίξερ αναμείξτε κρεμμύδι, σκόρδο, βασιλικό, ντομάτα και λίγο μέλι.

4. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, τοποθετήστε το σε ταψί και προσθέστε τη σάλτσα από πάνω.

5. Προσθέστε τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήστε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play