Ανακαλύψτε τη συνταγή για το κιουνεφέ, ένα μοναδικό παραδοσιακό επιδόρπιο της ανατολής που θα σας εντυπωσιάσει. Text: Υπάρχουν γλυκά που όλοι έχουμε στο νου μας, αλλά υπάρχουν και άλλα, όπως η συνταγή που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Ο γνωστός σεφ, στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά, επιλέγει να φτιάξει κιουνεφέ, ένα παραδοσιακό αραβικό επιδόρπιο που ίσως να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το κιουνεφέ είναι φτιαγμένο με λεπτή ζύμη εμποτισμένη σε γλυκό σιρόπι ζάχαρης και στοιχεία όπως τυριά ή ξηρούς καρπούς, ανάλογα με την περιοχή προέλευσής του. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, 300 γρ. κανταΐφι, 300 γρ. γλυκιά μυζήθρα, 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα και αρώματα από κρόκο Κοζάνης, ζάχαρη και λεμόνι για το σιρόπι.
Η παρασκευή του πρέπει να γίνει με προσοχή, καθώς το σιρόπι πρέπει να παρασκευαστεί πρώτα και να μείνει να κρυώσει πριν προστεθεί στο τελικό πιάτο. Αυτή η διαδικασία απαιτεί υπομονή και τέχνη, αλλά η γεύση του κιουνεφέ είναι ανεκτίμητη.