Ανακαλύψτε μια νόστιμη συνταγή για λιγκουίνι με μανιτάρια και σύγκλινο, ιδανική για γρήγορα και εύκολα γεύματα. Οι μέρες που μας μεταφέρουν στην Ιταλία συνεχίζονται στο Buongiorno, καθώς ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσιάζει μια γευστική συνταγή ζυμαρικών. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους επιθυμούν ένα γρήγορο αλλά εκλεπτυσμένο γεύμα. Αν και τα μακαρόνια προσφέρουν μια εύκολη λύση, απαιτούν και λίγο προγραμματισμό και τέχνη για να είναι τέλεια.
Ο Σκαρμούτσος βρέθηκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA, μαζί με τη Φαίη Σκορδά. Με διάθεση παιχνιδιού, παρέδωσε την ποδιά της στην παρουσιάστρια, την πήρε ξανά πίσω και μας έδειξε πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε αυτό το πιάτο με απλότητα και αγάπη. Τα υλικά για τη συνταγή περιλαμβάνουν 500 γρ. λιγκουίνι, 200 γρ. μανιτάρια champignon και 300 γρ. σύγκλινο.
Υλικά:
– 500 γρ. λιγκουίνι
– 200 γρ. μανιτάρια champignon
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 300 γρ. σύγκλινο
– 100 ml λευκό κρασί
– 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
– 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
– 100 ml νερό από τα ζυμαρικά
– 10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
– Αλάτι
– Πιπέρι
Διαδικασία:
Πρώτο βήμα: βράζουμε τα λιγκουίνι έως ότου να είναι al dente και φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο νερό από το βράσιμο. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε το σύγκλινο και το τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο βούτυρο, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, ανακατεύοντας καλά. Όταν τα υλικά έχουν σωταριστεί, σβήνουμε με κρασί και ξεκινούμε την τελική διαδικασία. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι μαζί με λίγο κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Τελευταία, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το πιάτο μας είναι έτοιμο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr