Συνταγή μανιταριών φρικασέ για υγιεινές επιλογές

Συνταγή μανιταριών φρικασέ για υγιεινές επιλογές

Ανακαλύψτε μια νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή μανιταριών φρικασέ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Η έννοια του φρικασέ συχνά συνδέεται με πιάτα που δεν είναι νηστίσιμα, ωστόσο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έρχεται να μας εκπλήξει με μια νέα προσέγγιση. Παρουσιάζοντας ένα πιάτο που δεν έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε συχνά, μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε τις γευστικές μας επιλογές. Ο γνωστός σεφ επισκέφθηκε την κουζίνα της εκπομπής MEGA Buongiorno, όπου μαζί με τη Φαίη Σκορδά μας παρουσίασαν μια συνταγή για μανιτάρια φρικασέ, που είναι τόσο θρεπτική όσο και νόστιμη, ιδανική για τις νηστίσιμες ημέρες.

Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ ώρα, ούτε πολύ προσπάθεια, έχει όλη αυτή τη γεύση του φρικασέ που ξέρουμε αλλά είναι πιο υγιεινή. Τα συστατικά περιλαμβάνουν λευκά και πλευρώτους μανιτάρια, φρέσκα κρεμμύδια, πράσα και σπανάκι, προσφέροντας μια νέα διάσταση στο κλασικό πιάτο.

Η διαδικασία είναι απλή: αρχικά, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα προθερμασμένο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τον άνηθο. Ακολουθεί το σπανάκι και λίγο καρότο, ενώ σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Τέλος, προσθέτουμε κορν φλάουρ για δέσιμο και νερό, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Στο φρικασέ πάντα χρησιμοποιούμε μαρούλι, ωστόσο στη συγκεκριμένη συνταγή ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε το σπανάκι, καθώς είναι η εποχή τους τώρα. Αυτή η αλλαγή υπογραμμίζει την σημασία της εποχικότητας και της υγιεινής διατροφής.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play