Ανακαλύψτε τη συνταγή για το κλασικό μοσχάρι στρογγανόφ με χυλοπίτες και εντυπωσιάστε στην κουζίνα σας. Μετά από μια ημέρα απουσίας, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στο Buongiorno και προτείνει μια συνταγή που ξεπερνά τις διατροφικές περιορισμούς της Σαρακοστής, φέρνοντας ένα γευστικό πιάτο από τη Ρωσία. Η εμβληματική αυτή συνταγή, μοσχάρι στρογγανόφ με χυλοπίτες, συνδυάζει απλές διαδικασίες και γεύσεις που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA, ο Δημήτρης παρουσίασε τη συνταγή του με την βοήθεια της Φαίης Σκορδά, αφού προηγουμένως σχολίασαν την απόδοση του Δημήτρη Ουγγαρέζου.
Υλικά:
– 500 γρ. χυλοπίτες
– 300 γρ. μοσχάρι κόντρα
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 100 γρ. βούτυρο
– 200 γρ. μανιτάρια καφέ στρογγυλά
– 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– 2 κ.σ. μουστάρδα dijon
– 100 ml κρέμα γάλακτος
– 200 ml ζωμό βοδινού
– 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
– 70 ml λευκό κρασί
– 2 κ.σ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
– Αλάτι
– Πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κομμάτια μοσχαριού μέχρι να πάρουν ωραία χρώμα. Η προσθήκη μουστάρδας, πελτέ ντομάτας και ξυδιού προσφέρει μια ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και εάν το επιθυμούμε, σβήνουμε με κονιάκ ή λευκό κρασί. Τέλος, προσθέτουμε ζωμό βοδινού και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή, προτιμώντας τις al dente. Όταν και οι δύο παρασκευές είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις χυλοπίτες σε πιάτο και προσθέτουμε από πάνω το μοσχάρι με τη σάλτσα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr