Συνταγή παέγια λαχανικών

Συνταγή παέγια λαχανικών

Ανακαλύψτε τη γεύση της Ισπανίας με μια εύκολη και γευστική συνταγή παέγιας λαχανικών. Η παέγια λαχανικών είναι ένα πιάτο που έχουμε συνδυάσει με τα ταξίδια μας στην Ισπανία. Η ιστορία της είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομία της περιοχής, καθώς παραδοσιακά θεωρείται το «φαγητό των φτωχών». Παράλληλα, η προετοιμασία της δεν είναι καθόλου δύσκολη, όπως μας αποκάλυψε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno μας παρουσίασε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή. Η παρασκευή της απαιτεί μόλις 30 με 40 λεπτά, ενώ κρύβει κάποια μυστικά για να γίνει πραγματικά επιτυχημένη.

Τα υλικά

– 300 γρ. ρύζι καστανό

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 1 κόκκινη πιπεριά

– 1 κίτρινη πιπεριά

– 1 πράσινη πιπεριά

– 70 γρ. ελιές

– 1/2 ματσάκι μαϊντανός

– 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

– 100 γρ. αρακάς

– 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

– χυμός από 1 λεμόνι

– 5 γρ. κρόκος Κοζάνης

– 800 ml ζωμός λαχανικών

– αλάτι

– πιπέρι

Το μυστικό

Το καστανό ρύζι απαιτεί προσοχή στο βράσιμο λόγω του φλοιού του. Αφού βράσει, καλύπτουμε το σκεύος και το αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματά του και να διογκωθεί ο κόκκος.

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε τα λαχανικά και το ρύζι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια λαχανικά επιθυμούμε, όπως αρακά, ελιές, μαϊντανό, κίτρινες και πράσινες πιπεριές, καλαμπόκι και κολοκύθι. Ανακατεύουμε τα υλικά όσο ψήνονται, προσθέτουμε την πάπρικα και τον κρόκο Κοζάνης, και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και λίγη ντομάτα.

Αφού βράσει το ρύζι για περίπου 20 λεπτά, καλύπτουμε το τηγάνι, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σημειώνουμε ότι το αλάτι και το πιπέρι προστίθενται μόνο στο τέλος της διαδικασίας, καθώς το αλάτι μπορεί να διαταράξει τη σύσταση του ρυζιού κατά το βράσιμο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play