Συνταγή: Παπαρδέλες με λουκάνικα ραγού

Συνταγή: Παπαρδέλες με λουκάνικα ραγού

Ανακαλύψτε μια γρήγορη και γευστική συνταγή παπαρδέλες με λουκάνικα ραγού από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Μετά από μια ημέρα απουσίας από την κουζίνα του Buongiorno, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος επέστρεψε, αν και με τραύματα από ένα ατύχημα με πατίνι. Ωστόσο, το ατύχημα δεν τον εμπόδισε να ετοιμάσει μια εντυπωσιακή συνταγή. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή του MEGA, παρουσίασε μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή που έχει ενδιαφέρον: παπαρδέλες με λουκάνικα ραγού. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι η χρήση του κιμά από τα λουκάνικα, ο οποίος περιέχει ήδη μπαχαρικά, επιτρέποντας να δημιουργήσουμε ένα πιάτο σε ελάχιστο χρόνο.

Η συνταγή είναι απλή και γευστική, καθώς όπως σημείωσε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στη Νάπολη οι μαγείρισσες χρειάζονται έως και έξι ώρες για να ετοιμάσουν μακαρόνια με σάλτσα ραγού.

Τα υλικά:

– 500 γρ παπαρδέλες

– 2 χοιρινά λουκάνικα

– 2 μοσχαρίσια λουκάνικα

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2 κλωνάρια σέλερι

– 1 καρότο

– 250 ml ζωμό κοτόπουλου

– 100 γρ κόκκινο κρασί

– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

– 400 γρ κονκασέ ντομάτα

– 2 φύλλα δάφνης

– 2 κλωνάρια δεντρολίβανο

– αλάτι

– πιπέρι

Το μυστικό: Με ένα μαχαίρι, ανοίγουμε τα λουκάνικα, αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε τον κιμά με όλα τα μπαχαρικά.

Η εκτέλεση: Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο, αφήνοντάς τα να σοταριστούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά από τα λουκάνικα και ανακατεύουμε χωρίς να τον ψήσουμε υπερβολικά. Προσθέτουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο και λίγο πελτέ ντομάτας, και σβήνουμε με κόκκινο κρασί, το οποίο είναι απαραίτητο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγη κόκκινη σάλτσα, ενώ, αν επιθυμούμε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό που χρησιμοποιήσαμε για να βράσουμε τις παπαρδέλες. Στο τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και η συνταγή είναι έτοιμη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play