Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε το παραδοσιακό Glühwein για τις γιορτές με εύκολα υλικά και αρωματικές γεύσεις. Μια ανατροπή επιφύλασσε η σημερινή ημέρα στην κουζίνα του Buongiorno. Με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να απουσιάζει, την ποδιά του σεφ φόρεσε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και παρουσίασε μια συνταγή που ταιριάζει απόλυτα στα κρύα Χριστούγεννα. Ο γνωστός παρουσιαστής στην εκπομπή του MEGA με τη Φαίη Σκορδά αποφάσισε να το πάει διαφορετικά και μας έδειξε μια συνταγή για το πώς να κάνουμε Glühwein ή όπως είναι γνωστό το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων. Το Glühwein πίνεται πολύ στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και είναι το ιδανικό ποτό για παρέες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
– 1 λίτρο κόκκινο κρασί
– 1 πορτοκάλι
– 2 στικ κανέλας
– 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
– 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
– 100 γρ. τζίντζερ
– 2 κλ. δεντρολίβανο
– 250 γρ. μέλι
– 50 γρ. κονιάκ
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα καλό και ακριβό κόκκινο κρασί για το Glühwein, καθώς με αυτή τη διαδικασία το χαλάμε το κρασί και το φτιάχνουμε ξανά πιο γευστικό.
Η διαδικασία είναι απλή: Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τα αρωματικά. Κόβετε το πορτοκάλι σε φέτες και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα, μαζί με τα στικ κανέλας, το κακουλέ και τον γλυκάνισο. Ανακατεύετε καλά και προσαρμόζετε τη γλυκύτητα χρησιμοποιώντας μέλι αντί για ζάχαρη. Για μια πιο spicy γεύση, προσθέτετε λίγο τζίντζερ. Αφού βράσει, σερβίρετε σε ποτήρια με ξυλάκι κανέλας, ρόδι και δεντρολίβανο, και προσθέτετε λίγο κονιάκ για να ενισχύσετε την γεύση.