Ανακαλύψτε μια εύκολη και γευστική συνταγή για ρεβύθια κάρυ με σπανάκι και γλυκοπατάτα που θα σας μαγέψει. Οι περισσότεροι από εμάς, όταν σκεφτόμαστε την ινδική κουζίνα, συχνά την συνδυάζουμε με πικάντικα και πολύπλοκα πιάτα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλες τις συνταγές, τουλάχιστον όσον αφορά την πολυπλοκότητα. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποδεικνύει αυτή την άποψη με την εύκολη και νόστιμη συνταγή του.
Ο διάσημος σεφ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του MEGA Buongiorno, συνεργάστηκε με τη Φαίη Σκορδά και δημιούργησε ένα πιάτο που, αν και αρχικά δεν πείθει, μαγεύει με την πρώτη μπουκιά: ρεβύθια κάρυ με σπανάκι και γλυκοπατάτα.
Το μυστικό για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή με ελάχιστη προσπάθεια είναι να χρησιμοποιήσετε προβρασμένα ρεβύθια, γεγονός που επιτρέπει να ολοκληρώσετε το πιάτο σε μόλις δέκα λεπτά.
Τα υλικά:
– 300 γρ. βρασμένα ρεβύθια
– 750 γρ. σπανάκι
– 2 γλυκοπατάτες
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 ντομάτα κον κασέ
– 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
– 1/2 ματσάκι κόλιανδρος
– 2 φρέσκα κρεμμύδια
– 2 κσ κάρυ
– 1 κγ κουρκουμά
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό:
Οι Ινδοί ενσωματώνουν πολύ κρεμμύδι και σκόρδο στα πιάτα τους, καβουρδίζοντάς τα για να προσδώσουν ένταση.
Η εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι, θερμαίνουμε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνοντάς τα να καούν ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά για να ενισχύσουν τη γεύση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κάρυ, τον κουρκουμά και το τσίλι, καθώς και το τζίντζερ, τη λευκή γλυκοπατάτα, φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο. Αφού καβουρδιστούν, προσθέτουμε τα προβρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε. Κατόπιν, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγη ντομάτα και νερό και μόλις απορροφηθεί το νερό, το πιάτο είναι έτοιμο. Απολαύστε αυτό το πιάτο γεμάτο γεύση και χρώμα!
Πηγή περιεχομένου: in.gr