Συνταγή σοκολατίνας: απολαυστική πάστα ταψιού

Συνταγή σοκολατίνας: απολαυστική πάστα ταψιού

Ανακαλύψτε τη συνταγή για την απολαυστική σοκολατίνα ταψιού, ιδανική για τον πρωινό καφέ ή τις βραδινές λιγούρες. Ανατροπή στην κουζίνα του Buongiorno σημειώθηκε, καθώς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απουσίαζε και στη θέση του βρέθηκε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Παρά την αλλαγή, το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο: η συνταγή ήταν απολαυστική. Η γνωστή σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας παρουσίασε μια εύκολη και απολαυστική συνταγή: σοκολατίνα πάστα ταψιού. Το γλυκό αυτό απαιτεί περίπου 30 έως 40 λεπτά για την παρασκευή του, ανάλογα με την προετοιμασία μας, και είναι ιδανικό για συνοδευτικό του πρωινού καφέ ή για τις βραδινές λιγούρες.

### Τα υλικά

– 40 γρ βούτυρο

– 40 γρ ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο

– 150 γρ μαύρη ζάχαρη

– 150 γρ ξινόγαλο

– 150 γρ ρόφημα καφέ χλιαρό (φίλτρου ή στιγμιαίο)

– 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 50 γρ κακάο

– 1/2 κγ σόδα

– 1 πρέζα αλάτι

#### Για την επικάλυψη:

– 35 γρ κακάο

– 35 γρ κορν φλάουρ

– 300 γρ κρέμα γάλακτος 35%

– 300 γρ γάλα

– 4 κρόκους από μεγάλα αυγά

– 150 γρ μαύρη ζάχαρη

– 2 πρέζες αλάτι

– 1 κγ υγρή βανίλια

– 120 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος

– 100 γρ τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα

### Η διαδικασία

Ξεκινάμε με την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο, το κορν φλάουρ, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη ζάχαρη και λίγο από το γάλα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Ο στόχος είναι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ προτού μπει η κατσαρόλα στη φωτιά. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τους τέσσερις κρόκους αυγών και τους αραιώνουμε με λίγο γάλα, ρίχνοντάς τους στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, η κρέμα θέλει περίπου έξι λεπτά.

Για το παντεσπάνι, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, λίγο ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξινόγαλο και το ρόφημα καφέ, ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι. Όταν έχουμε ανακατέψει καλά, ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Μόλις ψηθεί, προσθέτουμε από πάνω την κρέμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play