Ανακαλύψτε τη συνταγή για σπαγγέτι aglio e olio με σύγκλινο, ένα εύκολο και γευστικό πιάτο που συνδυάζει Ιταλία και Ελλάδα. Εδώ και πολλές δεκαετίες, η συνταγή του σπαγγέτι aglio e olio θεωρείται το εμβληματικό πιάτο της Ιταλίας, αποκτώντας τον τίτλο του πιάτου του φτωχού. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, στην πραγματικότητα αυτό το πιάτο απολαμβάνεται από καλοφαγάδες. Ο γνωστός σεφ παρουσιάζει μια απλή, αρωματική και χορταστική εκδοχή του πιάτου, ενσωματώνοντας παραλλαγές που προσφέρουν ελληνικές γεύσεις.
Με την υποστήριξη της Φαίης Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, ο Σκαρμούτσος μας προσφέρει μια συνταγή που απαιτεί μόλις 10-15 λεπτά προετοιμασίας. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ σπαγγέτι, 80 ml σύγκλινο, 4 σκελίδες σκόρδο, και πιπεριές τσίλι, ενώ το μυστικό της επιτυχίας του πιάτου είναι η προσθήκη αντζούγιας.
### Τα υλικά
– 500 γρ σπαγγέτι
– 80 ml σύγκλινο
– 4 σκελίδες σκόρδο
– 1 κγ μπούκοβο
– 3 πιπεριές τσίλι κόκκινες
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
– 100 ml νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
– αλάτι
– πιπέρι
### Η διαδικασία
Στο προθερμασμένο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, προσθέστε λάδι και ρίξτε μέσα το τσίλι και το σκόρδο. Προσθέστε λίγο μπούκοβο, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να καβουρδιστεί. Ακολούθως, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τον μαϊντανό και τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά ώστε να απλωθεί η σάλτσα. Τέλος, καθένας μπορεί να προσθέσει το αλαντικό της επιλογής του, με τον Σκαρμούτσο να επιλέγει το σύγκλινο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr