Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για στριφτόνι με ντομάτα, κάπαρη, γαρίδες και ελιές. Οι πρόσφατες ηλιόλουστες ημέρες προκάλεσαν μια δημιουργική έμπνευση στον Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος αποφάσισε να μας εισαγάγει σε μια συνταγή που συνδυάζει την νηστεία με τα αρώματα της Μεσογείου. Ο γνωστός σεφ, στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρουσίασε μια εύκολη και γευστική συνταγή: στριφτόνι με ντομάτα, κάπαρη, γαρίδες και ελιές.
Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί πολύ χρόνο και είναι ιδανική για τις ηλιόλουστες ημέρες της άνοιξης, ακόμη και αν η ψυχρή ατμόσφαιρα είναι ακόμα παρούσα.
### Τα υλικά
– 500 γρ. στριφτόνι με ντομάτα
– 18 γαρίδες Νο 2
– 300 γρ. τριμμένη ντομάτα
– 50 γρ. κάπαρη
– 70 γρ. ελιές μαύρες ροδέλα
– 4 πιπεριές Φλωρίνης
– 1 ματσάκι βασιλικός
– 1/2 ματσάκι άνηθος
– 4 φρέσκα κρεμμύδια
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 150 ml ζωμό λαχανικών
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η αντίθεση της οξύτητας της σάλτσας με τη γλύκα της ντομάτας δημιουργεί μια εξαιρετική γεύση που απογειώνει τη συνταγή.
### Η διαδικασία
Βράζουμε το στριφτόνι για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να είναι αλ ντέντε. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τον άνηθο για να απορροφήσουν οι γαρίδες τα αρώματά τους. Έπειτα, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, την κάπαρη, τις ελιές, την πιπεριά Φλωρίνης, λίγο κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι για να πάρουν μια βράση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr