Συνταγή: Τα λαχταριστά ταλιατέλες καπονάτα

Συνταγή: Τα λαχταριστά ταλιατέλες καπονάτα

Ανακαλύψτε τη συνταγή για ταλιατέλες καπονάτα με γεύση που εντυπωσιάζει και απλά υλικά. Μετά την ολοκλήρωση των εορτών του Πάσχα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέστρεψε στη θέση του, ανανεωμένος και έτοιμος να μοιραστεί μια ιδανική συνταγή για την εποχή που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταδιακά. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno μαζί με τη Φαίη Σκορδά και παρουσίασε μια συνταγή απλή και αρωματική: ταλιατέλες καπονάτα. Απλά και οικονομικά υλικά συνδυάζονται αρμονικά, με το μυστικό της επιτυχίας να κρύβεται στην κατάλληλη προετοιμασία της μελιτζάνας.

Το καλό καβούρδισμα της μελιτζάνας είναι κρίσιμο, καθώς αυτό βοηθά να μαλακώσει, να απομακρυνθεί η οξύτητά της και να αναδειχθεί η φυσική της γλύκα.

Τα υλικά περιλαμβάνουν:

– 500 γρ. ταλιατέλες

– 2 μελιτζάνες φλάσκες

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 κόκκινο κρεμμύδι

– 2 στικ σέλερι

– 50 γρ. κάπαρη

– 1 κόκκινη πιπεριά

– 50 γρ. κουκουνάρι

– 100 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες

– 3 τριμμένες ντομάτες

– 3 κ.σ. μηλόξυδο

– 50 γρ. μέλι

– 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

– 1 ματσάκι βασιλικό

– 1/2 ματσάκι μαϊντανό

– αλάτι

– πιπέρι

Η διαδικασία είναι απλή: Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τη μελιτζάνα, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ακολούθως, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε. Όταν τα λαχανικά έχουν τσιγαριστεί, ρίχνουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι μαζί με την κάπαρη και το κουκουνάρι, ανακατεύουμε καλά και το πιάτο είναι έτοιμο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play