Συνταγή: Τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά από παντζάρια

Συνταγή: Τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά από παντζάρια

Ανακαλύψτε μια γευστική συνταγή για τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά από παντζάρια, ιδανική για παραδοσιακά γεύματα. Μπορεί να μην είμαστε απόλυτα πιστοί στα ήθη και τα έθιμα, ωστόσο, η ημέρα αυτή ενθαρρύνει ακόμα και τους πιο ανοιχτόμυαλους να σεβαστούν τις παραδόσεις. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τη σημασία αυτής της ημέρας και παρουσίασε μια μοναδική εκδοχή της κλασικής συνταγής. Ο Σκαρμούτσος δημιούργησε μια νόστιμη και γρήγορη συνταγή για τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά από παντζάρια.

Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείτε:

– 1,5 κιλό ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος

– 330 ml ξανθιά μπύρα

– 200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

– 24 γρ. μπέικιν πάουντερ

– 1 κ.γ. κουρκουμά

– 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

– 1/2 ματσάκι μάραθο

– Αλάτι και πιπέρι

Για τη σκορδαλιά:

– 4 παντζάρια

– 1 πατάτα

– 100 γρ. καρυδόψιχα

– 3 σκελίδες σκόρδο

– 70 ml ελαιόλαδο

– 2 κ.σ. μηλόξιδο

– Αλάτι και πιπέρι

Το μυστικό είναι ότι το κουρκούτι πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά πριν από τη χρήση.

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή:

Για το κουρκούτι και τον μπακαλιάρο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε τη μπύρα σταδιακά και, αν επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε κουρκουμά, μάραθο και πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο. Όταν το κουρκούτι έχει παγώσει, αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο, τον περνάμε από το κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

Για τη σκορδαλιά: Χτυπάμε την πατάτα, το σκόρδο, την καρυδόψιχα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και τα παντζάρια στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Καλή όρεξη με αυτή την πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή!

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play