Συνταγή: Τορτίγια με στραπατσάδα, σύγκλινο και τυρί

Συνταγή: Τορτίγια με στραπατσάδα, σύγκλινο και τυρί

Ανακαλύψτε μια απολαυστική συνταγή για τορτίγια με στραπατσάδα, σύγκλινο και τυρί, ιδανική για κάθε γεύμα. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει μια γευστική συνταγή που συνδυάζει την παραδοσιακή στραπατσάδα με σύγκλινο και τυρί, ιδανική για brunch ή κανονικό γεύμα. Παρόλο που διανύουμε τη Σαρακοστή, ο σεφ αποφάσισε να προτείνει μια συνταγή που δεν απαιτεί πολύ κόπο αλλά αποπνέει γεύση και νοστιμιά.

Η στραπατσάδα, το σύγκλινο και το τυρί αποτελούν τα βασικά συστατικά αυτής της γευστικής πρότασης. Η διαδικασία είναι απλή και ο καθένας μπορεί να την προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του: είτε θα την απολαύσει σε τορτίγια είτε σκέτη.

### Τα υλικά

– 3 τορτίγιες ολικής

– 6 αυγά

– 2 τριμμένες ντομάτες

– 2 κίτρινες πιπεριές

– 150 γρ. μανιτάρια Portobello

– 200 γρ. σύγκλινο

– 50 ml ελαιόλαδο

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδου

– 1 κ.γ. πάπρικα

– 50 γρ. φρέσκια ρίγανη

– 200 γρ. τριμμένο ΦΑΓΕ Τρικαλινό Κλασικό

– αλάτι

– πιπέρι

### Το μυστικό

Για μια επιτυχημένη στραπατσάδα, ρίξτε πρώτα την ντομάτα και μετά τα αυγά, διασφαλίζοντας ότι η υφή θα παραμείνει σωστή. Όταν ρίχνετε τα αυγά, βεβαιωθείτε ότι ο κρόκος παραμένει άθικτος, για να επιτευχθεί η καλύτερη υφή.

### Η διαδικασία

Αρχικά, σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, σοτάρετε το σύγκλινο. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, σκόρδο, τις πιπεριές και ανακατέψτε. Όταν σοταριστούν, ρίξτε την τριμμένη ντομάτα και ανακατέψτε μέχρι να βγάλει υγρασία. Μόλις πάρει βράση, ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε. Προτού σερβίρετε, τρίψτε τυρί από πάνω.

Στο τέλος, μπορείτε να επιλέξετε αν θα απολαύσετε τη στραπατσάδα σκέτη ή σε τορτίγια.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play