Συνταγή: τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ

Συνταγή: τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ

Δοκιμάστε την εύκολη συνταγή για τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ, ιδανική για brunch. Όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, οι επισκέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα είναι μόνο ένα μέρος της εμπειρίας. Σημαντική είναι και η απόλαυση του brunch σχεδόν κάθε πρωί που βρισκόμαστε εκεί. Γι’ αυτό, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας παρουσιάσει μια εξαιρετική συνταγή που αποτυπώνει την ατμόσφαιρα αυτής της ιεροτελεστίας. Μαζί με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, δημιούργησε μια συνταγή που όλοι έχουμε δοκιμάσει, αλλά σπάνια πετυχαίνουμε στο σπίτι: τοστ αβοκάντο με αυγά ποσέ. Αν και η συνταγή δεν είναι δύσκολη, το μυστικό κρύβεται στο πώς θα πετύχουμε το αυγό ποσέ, καθώς εκεί βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας.

Υλικά:

– 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

– 4 αβοκάντο

– 1 ματσάκι βασιλικό

– 2 λάιμ

– 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

– 1 κόκκινο κρεμμύδι

– 40 ml ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

– 4 αυγά

– 2 κ.σ. ξύδι

– 1 κ.σ. άνηθος

– 1 κ.σ. κόλιανδρο

– 1 κ.γ. μέντα

– 1 κ.σ. κάπαρη

– 3 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1 κ.σ. μέλι

– 1 κ.γ. σουμάκ

– 1 κ.σ. σουσάμι

Το μυστικό: Για να πετύχετε το αυγό ποσέ, χρειάζεται χαμηλή θερμοκρασία στο νερό, ξύδι μέσα στην κατσαρόλα και αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Με μια κουτάλα, συγκεντρώνετε το ασπράδι γύρω από τον κρόκο και αφήνετε να βράσει για δύο λεπτά.

Διαδικασία: Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να πετύχετε το αυγό ποσέ. Αρχικά, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αβοκάντο, το τσίλι, το κρεμμύδι και το λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα με νερό σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε ξύδι και ρίχνουμε μέσα το αυγό. Μόλις το αυγό είναι έτοιμο, φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού. Αλείφουμε το μείγμα αβοκάντο πάνω στο ψωμί και τοποθετούμε προσεκτικά το αυγό. Για να το ολοκληρώσουμε, προσθέτουμε κομμάτια ντομάτας, κάπαρη, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play