Συνταγή: Ζυμαρόπιτα με ελιές, φέτα και ντοματίνια για απολαυστικά Σαββατοκύριακα

Συνταγή: Ζυμαρόπιτα με ελιές, φέτα και ντοματίνια για απολαυστικά Σαββατοκύριακα

Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για ζυμαρόπιτα με ελιές, φέτα και ντοματίνια, ιδανική για το Σαββατοκύριακο. Όταν σκεφτόμαστε πίτα, το μυαλό μας συνήθως πηγαίνει σε απαιτητικές συνταγές από τη γιαγιά μας. Υπάρχουν όμως και πιο εύκολες και γρήγορες επιλογές, ιδανικές για το Σαββατοκύριακο. Η συνταγή που παρουσίασε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno είναι το τέλειο παράδειγμα.

Η πίτα αυτή παρασκευάζεται με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, χωρίς περιττές λεπτομέρειες. Είναι ιδανική για ένα γρήγορο σνακ ή για να καλύψει τη λιγούρα σας.

### Τα υλικά

– 500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ

– 200 γρ. βούτυρο αγελάδος

– 300 γρ. γιαούρτι

– 400 ml γάλα

– 250 γρ. φέτα

– 2 αβγά

– 3 κ.σ. ελιές ροδέλα μαύρες

– 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

– 1 κ.σ. ρίγανη

– Αλάτι

– Πιπέρι

### Το μυστικό

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής χωρίς φόβο, καθώς δεν απαιτεί περίπλοκες διαδικασίες.

### Η διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά, το γιαούρτι, τις ελιές, τη φέτα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Μόλις προσθέσετε όλα τα υλικά, ανακατέψτε τα καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Σιγά-σιγά, με κουτάλι, προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα. Σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι, ρίξτε το μείγμα και απλώστε το καλά. Χτυπήστε ελαφρώς το ταψί για να σταθεροποιηθεί και τοποθετήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αυτό ήταν!

Loading