ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις κομβικές πρωτοβουλίες στη Βουλή για τα άμεσα ζητήματα των πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις κομβικές πρωτοβουλίες στη Βουλή για τα άμεσα ζητήματα των πολιτών

Στις τέσσερις επερχόμενες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις που πραγματοποίησε από το περιστύλιο της Βουλής. «Παίρνουμε πρωτοβουλίες για δανειολήπτες και α’ κατοικία, αγροτικό κόσμο, επιτόκια και ακρίβεια». Συνεχίζοντας, δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φέρνει στην πρώτη γραμμή της συζήτησης τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και την παραγωγή».

Ακολούθως, υπογράμμισε αναλυτικά τις τέσσερις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. «Πρώτον: καταθέτουμε σήμερα τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την προστασία των δανειοληπτών. Δεύτερον: επανακαταθέτουμε το αίτημα για ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τα ζητήματα πρωτογενούς παραγωγής, τα μεγάλα λάθη και τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις. Τρίτον: ζητάμε έκτακτη ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τις παράλογες, τεράστιες χρεώσεις των τραπεζών, τόσο στις προμήθειες, όσο και στις επιτοκιακές διαφορές μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου δανεισμού. Τέταρτον, επαναφέρουμε και επανακαταθέτουμε επίκαιρη επερώτηση για τα ζητήματα της ακρίβειας».

«Εάν τολμούν, εάν θέλουν, όσοι διαμαρτύρονται, μπορούν να συνδράμουν και να συνεισφέρουν. Τα δε κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης οφείλουν να συντονιστούν με τις προσπάθειές μας για να δημιουργηθεί ένα μέτωπο που θα ανασχέσει την καταστροφική πολιτική Μητσοτάκη», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «οι εξελίξεις μάς έχουν δείξει ότι η πρακτική και η στρατηγική της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ δεν είναι εύκολο να είναι συμβατή με τα ήρεμα νερά».

Συμπλήρωσε πως «η ΙΧ εξωτερική πολιτική, η μυστική διπλωματία ή η λογική του δεδομένου συμμάχου, δεν μπορεί να περιορίσει την επιθετική και αναθεωρητική πολιτική της γειτονικής χώρας». Τέλος, ανέφερε ότι «οι προσβολές προς το Διεθνές Δίκαιο είναι αδιανόητο να μένουν αναπάντητες».

Loading