Συζητώντας την Καθοριστική Σημασία της Συμβουλευτικής Καθοδήγησης για Επιτυχείς Επιχειρήσεις

Οι όροι και έννοιες όπως E.S.G., ISO, Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Business Plan, Big Data, Βιωσιμότητα, Συμμόρφωση, Ανθεκτικότητα, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εφικτότητα, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των επιχειρηματιών, ανεξαρτήτως του μεγέθους της επιχείρησής τους. Οι σύγχρονοι επενδυτές απαιτούν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον που προάγει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα.

Η σύγχρονη πραγματικότητα που αφορά τη δημιουργία και λειτουργία μιας επιχείρησης είναι πιο εύκολα προσιτή για τις νεότερες γενιές επιχειρηματιών, ενώ προκαλεί προκλήσεις για τους παλαιότερους, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει μια κουλτούρα όπου ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι γνωρίζει και μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα μόνος του.

Η συζήτηση που διοργανώθηκε στο ΕΤΒΑVIPEStudio, στα κεντρικά γραφεία της ΕΤΒΑ στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, εστίασε στην αξία της σωστής συμβουλευτικής καθοδήγησης για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Η εκδήλωση ήταν προϊόν της συνεργασίας της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Η συζήτηση, την οποία συντόνισε δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Revival SA (Σύμβουλοι Επιχειρήσεων), Γ. Αντύπας, η Επικεφαλής του Τμήματος Κανονιστικής Συμμόρφωσης της ΕΤΒΑ, Μαρία Νικολάου και ο Communication Manager της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Γιώργος Αλοίμονος.

Από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων αναδείχθηκε η κρίσιμη σημασία της κατάλληλης συμβουλευτικής καθοδήγησης για τις επιχειρήσεις ώστε να ανταγωνίζονται με επιτυχία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον. Ο Γ. Αντύπας σημείωσε: «Η δουλειά μας είναι να προτείνουμε τις κατάλληλες κινήσεις ώστε ο επιχειρηματίας να μην χάσει χρόνο και χρήμα και να φτάσει με τον πιο απλό τρόπο στο σημείο εκκίνησης της επένδυσής του. Το πιο σημαντικό σημείο στην επένδυση είναι η ιδέα του επιχειρηματία, και αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να σεβόμαστε, διότι χωρίς την ιδέα δεν υπάρχει επένδυση».

Σχετικά με την αναγκαιότητα καθοδήγησης, ο Γ. Αντύπας τόνισε ότι «όλα πλέον προχωρούν πολύ γρήγορα και γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουμε τους όρους και να κινηθούμε ταχύτερα. Οι επενδυτές, εντός και εκτός Ελλάδας, επιθυμούν οι επιχειρήσεις να τηρούν αρχές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να διαθέτουν διαφάνεια και πιστοληπτική ικανότητα, καθώς και να είναι βιώσιμες».

Η Μαρία Νικολάου αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις σύγχρονες κανονιστικές απαιτήσεις και τόνισε την καινούργια τάση που μετρά την απόδοση των επιχειρήσεων με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Ολοκλήρωσε αναφέροντας τη σημασία του E.F.G. (Environmental, Social and Governance), επισημαίνοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας να γνωρίζουμε τις ενέργειες μίας επιχείρησης προς το περιβάλλον, τη στάση της απέναντι στην κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση που εφαρμόζει.

Στην ερώτηση του Γ. Αλοίμονου αν η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ΑΕ θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος πυλώνας ελέγχου πιστοποίησης για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, η κ. Νικολάου συμφώνησε, επικαλούμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σε θέματα λειτουργίας επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αναζητήσετε τη βιντεοσκοπημένη συζήτηση στον ιστότοπο https://www.youtube.com/live/82k0l-ik9rQ, στο κανάλι YouTube του ΑΠΕ-ΜΠΕ https://www.youtube.com/user/AMNAwebTV, ή στην ενότητα Corporate Video των Video Services του ΑΠΕ-ΜΠΕ https://www.amna.gr/video-services/544358/Corporate%20Videos και στο micro site της ΔΕΘ του ΑΠΕ-ΜΠΕ https://www.amna.gr/thessalonikifair.

©

Loading