Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Λάκη Παπαστάθη από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με προγραμματισμένες προβολές και εκθέσεις. Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος αποτίει φόρο τιμής στον αναγνωρίσιμο Λάκη Παπαστάθη, οργανώνοντας ένα εκτενές αφιέρωμα στο έργο του, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 27 Απριλίου. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις τέσσερις ταινίες μυθοπλασίας του αναγνωρίσιμου σκηνοθέτη και διανοούμενου, ο οποίος υπήρξε μια από τις πιο επιδραστικές φιγούρες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου. Οι ταινίες που θα προβληθούν περιλαμβάνουν τον Καιρό των Ελλήνων, Θεόφιλο, Το μόνον της ζωής του ταξείδιον και Ταξίδι στη Μυτιλήνη. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί και μία επιλογή από μικρού μήκους ταινίες του, επτά επεισόδια από το θρυλικό Παρασκήνιο της ΕΡΤ, καθώς και ένα επεισόδιο από τη σειρά ντοκιμαντέρ Αναζητώντας τη χαμένη εικόνα.
Το αφιέρωμα με τίτλο Λάκης Παπαστάθης – Σε πρώτο πλάνο οργανώνεται σε συνεργασία με το Αρχείο της ΕΡΤ και το ΕΚΚΟΜΕΔ-Creative Greece. Σημαντική παράλληλη έκθεση στον Μπενάκη φωτίζει την πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσωπικότητα του Παπαστάθη, υπογραμμίζοντας τις αξίες και τις δημιουργίες του.
Η τελετή έναρξης του αφιερώματος είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24 Απριλίου στις 20:00, όπου θα προβληθεί η ταινία Τον καιρό των Ελλήνων (1981). Η εκδήλωση θα προλογιστεί από την Πρόεδρο του Δ.Σ της Ταινιοθήκης, Μαρία Κομνηνού, και τον σκηνοθέτη Ηλία Γιαννακάκη. Το πρόγραμμα των προβολών είναι πλούσιο και περιλαμβάνει σημαντικές ταινίες και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του αφιερώματος.
Πηγή περιεχομένου: in.gr