Ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο, με το παράδειγμα της ταπεινότητας και της αγάπης του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου. Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Αρχηγό του κράτους του Βατικανού, έναν ηγέτη που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος, με το παράδειγμά του, συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ενσαρκώνοντας την χριστιανική αγάπη προς τους αδύναμους και τους αδικημένους.
Επιπλέον, ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι ο Πάπας επισκέφθηκε δύο φορές την Ελλάδα, το 2016 και το 2021, χαρακτηρίζοντάς την ως κληρονομιά της ανθρωπότητας. Ανέφερε ότι χωρίς τον ελληνικό πολιτισμό, οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν πολλές πτυχές της ύπαρξής τους.
Ο σεβασμός του Πάπα για την αρχαία ελληνική κληρονομιά εκδηλώθηκε και μέσω της απόδοσης, το 2023, τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από τα Μουσεία του Βατικανού, κάτι που τονίζει τη σημασία του πολιτισμού στον διάλογο και τη φιλία μεταξύ λαών και θρησκειών. Ο Πάπας Φραγκίσκος, φιλάνθρωπος και μεταρρυθμιστής, επηρέασε σε βάθος τις συνειδήσεις, και το παράδειγμά του θα συνεχίσει να εμπνέει και να καθοδηγεί την ανθρωπότητα στις δύσκολες στιγμές που βιώνει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr