Ανακαλύψτε τις κορυφαίες ελληνικές γεύσεις με αυγά που ξεχώρισαν παγκοσμίως, σύμφωνα με το Taste Atlas. Το Tasteatlas παρουσίασε τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο. Ο γαστρονομικός οδηγός μοιράζεται συχνά λίστες με τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο, με την ελληνική κουζίνα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Αυτή τη φορά, αναδείχθηκε η στραπατσάδα, ένα ελληνικό πιάτο που χαρακτηρίζεται από κομμένες, σοταρισμένες ντομάτες, φρέσκα μυρωδικά και ελαφρώς χτυπημένα αυγά, ολοκληρωμένο με θρυμματισμένη φέτα. Η στραπατσάδα κατέχει την τέταρτη θέση στη διεθνή κατάταξη με βαθμολογία 4,4 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο.
Με τη ρουστίκ του γοητεία και τις καθαρές του γεύσεις, απολαμβάνεται τόσο ως κυρίως πιάτο όσο και ως συνοδευτικό για ψητά κρέατα. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με τα νησιά του Ιονίου, είναι δημοφιλές σε ολόκληρη τη χώρα.
Αξιοσημείωτες θέσεις για άλλα ελληνικά πιάτα περιλαμβάνουν τη στάκα με αυγά από την Κρήτη στην τρίτη θέση, τη φρουτάλια από την Άνδρο στη 13η, καθώς και την παραδοσιακή ομελέτα στην 25η και το σφουγγάτο στην 72η θέση.