Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας αύριο από εργαζόμενους της e-food

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου εκφράζει τη στήριξη του στους εργαζόμενους της e-food – Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για αύριο Δευτέρα (20/9) εργαζόμενοι της e-food στη Θεσσαλονίκη. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει 4 ώρες. Ειδικότερα, θα ξεκινήσει στις 10:00 και επρόκειτο να λήξη στις 14:00.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Συνδικάτο θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρείας και θα στηρίξει τους αγώνες του μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το Σάββατο 18/9/2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας συνεδρίασε για τις εξελίξεις στην εταιρεία της E-Food,η οποία εκβιαστικά θέτει σε εργαζόμενους της την «επιλογή» ανάμεσα στην ανεργία ή την μετατροπή τους σε «συνεργάτες». Σκοπός της εταιρείας, με την μεσολάβηση και της Man Pawer, είναι να αποποιηθεί τις ευθύνες της απέναντι σε μια σειρά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Με την συγκεκριμένη εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος, πατώντας πάνω και στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη, ώστε στην ίδια κατάσταση να οδηγηθούν και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε
Στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της efood, στην περιοχή ευθύνης του Συνδικάτου, τη Δευτέρα 20/9 από 10.00 π.μ. ως 14.00 μ.μ.
• Κλιμάκωση της δράσης μας και στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων, με απεργιακές μορφές και άλλες πρωτοβουλίες.
Ο τρόπος συνέχισης των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί κατόπιν και της Συνέλευσης των εργαζόμενων που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα.

Διεκδικούμε για τους εργαζόμενους της E-Food
Να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άμεση πρόσληψη από την E-Food και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
• Κατάργηση του μέτρου της «αξιολόγησης».
• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
• Καμία διανομή σε παγωνιά ,καύσωνα, καταιγίδα κλπ
• ΣΣΕ με αυξήσεις και όχι ατομικές
• Μηχανάκια, συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας
• Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής
• Υποδομές και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα
Το Συνδικάτο μας θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους της εταιρείας και θα στηρίξει τους αγώνες του μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Η στάση εργασίας, έρχεται σε συνέχεια του μηνύματος που έστειλε η e-food την περασμένη Τετάρτη σε διανομείς της μέσω της εφαρμογής Road runner -πρόκειται για μια εφαρμογή μέσω της οποίας διασυνδέονται οι διανομείς με την e-food και τις παραγγελίες που πέφτουν στο σύστημά της.

Με εκείνο το πρώτο μήνυμα η e-food, ενημέρωνε μερίδα διανομέων της -για 115 κάνει λόγο η εταιρεία- ότι δεν σκοπεύει να ανανεώσει τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας και αντ’ αυτού τους πρότεινε να γίνουν εάν το επιθυμούν freelancers. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, υπήρξε το βράδυ της Παρασκευής αναδίπλωση από την e-food η οποία ενημέρωσε τους διανομείς της μέσω νέου μηνύματος ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσουν να έχουν την επιλογή: 

– Να ανανεώσουν με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβαση τους με τους ίδιους όρους.

– Εφόσον το επιθυμούν αν γίνουν freelancers. 

Εν τω μεταξύ σήμερα Κυριακή στις 12 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Αττικής θα πραγματοποιήσει συνέλευση για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, ενώ συνέλευση, για το θέμα, θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα στις 10:30 και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. 

Δείτε επίσης: Δ. Κουτσούμπας: Η λαϊκή δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε αγώνα αλλά και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr