Ανακαλύψτε το σκανδαλώδες σεξουαλικό σκάνδαλο της Σοβιετικής Ένωσης που προκάλεσε πολιτικές αναταραχές το 1955. Όταν ο Γκεόργκι Μαλενκόφ ανέλαβε τα ηνία ως Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης μετά τον θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν τον Μάρτιο του 1953, επέλεξε τον Γκεόργκι Αλεξαντρόφ, ο οποίος έμελλε να πρωταγωνιστήσει σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, για τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού. Ωστόσο, η πολιτική του καριέρα έλαβε δραματική στροφή το Φεβρουάριο του 1955, όταν ο Μαλενκόφ εκδιώχθηκε από την εξουσία και ο Αλεξαντρόφ απολύθηκε, με τον Νικολάι Μιχαϊλοφ να τον διαδέχεται.
Ο Αλεξαντρόφ, περιγραφόμενος από τον Μίλοβαν Τζίλας ως κοντός και παχουλός, υπέστη δημόσιο εξευτελισμό λόγω της εμπλοκής του σε σεξουαλικό σκάνδαλο. Μετά την απόλυσή του, ο σοβιετικός Τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με την ηθική του, αν και ο ιστορικός Ρόμπερτ Κόνκουεστ εξέφρασε αμφιβολίες για την καθυστέρηση της αντίληψης των αρχών σχετικά με τη συμπεριφορά του, σημειώνοντας ότι ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ανηθικότητες του Αλεξαντρόφ μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες για μεγάλο διάστημα, ακριβώς τη στιγμή που το κόμμα του υφίστατο ήττα.
Το 1955, αρκετοί υπουργοί και αξιωματούχοι του κόμματος βρέθηκαν μπλεγμένοι σε ένα σκάνδαλο που περιλάμβανε οίκο ανοχής, προκαλώντας την καταστροφή της καριέρας τους. Στα θύματα περιλαμβάνονταν νεαρές ηθοποιοί και μπαλαρίνες που φοβούνταν να αρνηθούν τις προτάσεις των ισχυρών. Η αποκάλυψη του σκανδάλου προήλθε από την επιστολή μιας μητέρας προς τον Νικίτα Χρουστσόφ, ο οποίος εξοργίστηκε και συγκάλεσε τους εμπλεκόμενους στο γραφείο του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με την Guzeva, ο Αλεξαντρόφ δήλωσε κατά την εξέταση ότι δεν είχε πράξει κάτι επιλήψιμο, απλώς χάιδεψε. Ο Αλεξαντρόφ στη συνέχεια μετανάστευσε στο Μινσκ, όπου αφιερώθηκε στη μελέτη της κοινωνιολογίας μέχρι τον θάνατό του το 1961.
Πηγή περιεχομένου: in.gr