Ανακαλύψτε το λεπτότερο μακαρόνι του κόσμου με πάχος μόλις 372 νανόμετρα και τις εφαρμογές του στην επιστήμη. Το νανοζυμαρικό που παρουσιάζουν οι ερευνητές του University College London έχει πάχος 372 νανόμετρα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την ορατότητά του με γυμνό μάτι. Η νέα τεχνική της ηλεκτροϊνοποίησης επιτρέπει τη δημιουργία του πολύ λεπτού ζυμαρικού χωρίς χημική απομόνωση του αμύλου. Αυτό το νανομακαρόνι δεν προορίζεται για μαγειρική χρήση αλλά για σημαντικές εφαρμογές όπως οι επιδέσμοι, οι οποίοι διατηρούν την υγρασία και τον αέρα, αποκλείοντας τα μικρόβια.
Η παραγωγή του νανομακαρονιού απλοποιείται, ανοίγοντας νέες προοπτικές στη χρήση νανοϊνών αμύλου για ιατρικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ηλεκτρικό φορτίο για να περάσουν το ζυμάρι μέσα από μικροσκοπικές τρύπες, που αποτελούν καινοτόμο μέθοδο παραγωγής. Αν και το νανομακαρόνι εντυπωσιάζει με το λεπτότητα του, ο καθηγητής Γκάρεθ Ουίλιαμς διευκρίνισε ότι δεν προορίζεται για τη γαστρονομία, καθώς θα παραβράσει σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.